Kandil Simidi Tarifi

Kandil simidi, Pastane simidinin gevrek şekilde ki halidir. Fırından yeni çıkmış sıcacık kandil simidi tarifi yapılırken bile lezzetli kokusuyla bütün evi alacaktır.

03.07.2020-14:41 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:40) Kandil Simidi Tarifi
Kandil simidi tarifi nasıldır? Kandil simidi yaparken dikkat edilmesi gerekenler? Kandil simidi malzemeleri nelerdir?

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler;

• 100 gram tereyağı
• 1 adet yumurta
• 3 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı Üzüm sirkesi
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı mahlep
• 5 yemek kaşığı ay çiçek yağı
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı tuz
• 3 su bardağı un

Derin bir kap içerisine yumurtanın sarısını, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı toz şekeri ile birlikte ardından oda sıcaklığında bekletilmiş olmasına dikkat edilerek 100 gram tereyağı ilave edilir. Üzerine 5 yemek kaşığı ayçiçek yağını da ekledikten sonra karıştırılır. Karıştırma işlemi, kaşık yardımıyla da olabilir ya da varsa eğer çırpıcı ile daha kolay karışacaktır. Sirkenin üzüm sirkesi olması, kandil simidi lezzeti için ince bir detaydır. Bir yemek kaşığı olarak ayarlanan üzüm sirkesinin fazladan olmamasına dikkat edilerek tuz ve toz şekeri de ekledikten sonra diğer bütün malzemelerle birlikte tekrardan karıştırılır. Tamamı ile malzemeler karıştıktan sonra un ekleyerek karışım yeniden sağlanır. Unu malzemelerin içine bir miktarını azar azar, geriye kalan tamamını da ilave ettikten sonra kandil simidi için asıl lezzetini verecek olan mahlebi eklenir. Mahlep kabartma tozu ile birlikte son olarak eklendikten sonra malzemeler kıvamını alana kadar yoğurulur. Yumruklama işlemi ve gerek parmak hareketleri ile hamur daha kolay özleşecektir. Yoğrulma işlemi bittikten sonra, hamur 15-20 dakika kadar beklemeye alınır. Dinlenmesi biten hamurdan, avuç içi kadar küçük parçalar alınarak bezeler haline getirilir. Yine avuç içi ile hafif bastırarak bezeler olabilir. Çok az yağlanmış mutfak tezgâhı ya da herhangi bir tepsi içerisinde beze haline getirilmiş hamurlar avuç içiyle bastırılarak da rulo şeklini alır. Hamurlara halka şeklini vermek için ortalarından ister el yardımıyla ister bir su bardağı ağzı ile halkalar açılarak simit şeklini alması sağlanır. Hamur tamamen bitene kadar bu işlem gerçekleştirilir.

 NOT: Kandil simidi tarifi üzeri için yalnızca susam değil, tercihen çörek otu da serpiştirilebilir.

Kandil Simidi Tarifi Üzeri İçin Malzemeler;


• 1 adet yumurta akı
• 4 yemek kaşığı susam

Önceden çırpılmış ve bir kap içerisine konulmuş yumurta akına, şekilleri tamamlanan hamurlar teker teker önce yumurta akına ardından susama bastırılır. Susamın üzerine serperek de eklenebilir ya da kandil simidi tarifi içerisinde yer alan işleme göre batırarak da yapılabilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, fırın tepsisine belirli aralıklarla sıralanan kandil simitleri, üzeri kızarana kadar pişirilir. Daha sonra soğumadan ılık bir şekilde misafirlere yanında çay ile ikram edilir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal