Kandil simidi nasıl yapılır? Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi malzemeleri ve tarifi

Kandil günlerinin olmazsa olmazı kandil simidinin püf noktalarını bir araya getirdik. İster mahlepli isterseniz de mahlepsiz olarak evde kendi kandil simidinizi yapabilirsiniz.

16.03.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-16:38)

Paylaşmayı ve iyiliği yücelten kandil günlerinde akla gelen ilk lezzetlerden birisi de kandil simididir. Peki, evde kandil simidi nasıl yapılır, kandiller ile özdeşleşen geleneksel lezzet kandil simidinin hem mahlepli hem de mahlepsiz tarifini bir araya getirdik. 

Mahlepli kandil simidi tarifi 

- 100 gram tereyağı veya margarin

- 1 yumurta sarısı

- 1 yumurta akı (hafif bir şekilde köpürene kadar çırpılmış)

- Yarım su bardağı kadar yoğurt

- 3 çay kaşığı kadar kabartma tozu

- 1,5 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı toz şeker

- 2,5 su bardağı un

- 1 tatlı kaşığı mahlep

- Çeyrek su bardağı susam

- Çeyrek su bardağı çörek otu

Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

Kandil simidi için ilk olarak susamı ve çörek otunu ayrı ayrı düz tabaklara koyup iyice yayın. Unu, mahlep ve kabartma tozunu derince bir kabın içinde koyup birleştirip karıştırın. Oda sıcaklığında bulunan yumuşak margarini bir kaba koyup tel çırpıcı yardımı ile karıştırarak pürüzsüz bir şekle getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın bulunduğu kaba ekleyip iyice karıştırın. Un mahlep ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyip iyice yoğurun. Karışım kulak memesinden birazcık daha sert bir duruma gelinceye dek ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elinizle yuvarlayın. Ardından kurşun kalemden biraz daha kalın olacak şekilde uzun hamurlar yapın. Hazırlamış olduğunuz bu ince uzun hamurların iki ucunu birleştirerek halka haline getirin. Uçlarını birleştirmiş olduğunuz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, sonrasında susam veya çörek otuna kondurun ve margarin ile yağladıktan sonra un serpip silkelemiş olduğunuz tepsiye yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ila 17 dakika arasında kızarana dek pişirin. Kandil simitlerinin dağılmayacak bir şekilde olmasını sağlamak için de tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun!

Mahlepsiz kandil simidi tarifi

- 1 yumurta sarısı

- 2 çorba kaşığı yoğurt

- 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

- 1,5 çorba kaşığı şeker

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 125 gram tereyağı

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 2 çay kaşığı kabartma tozu

- 3 su bardağı un

Üzeri için:

- 1 yumurta beyazı

- Susam

- Çörek otu

Oda sıcaklığına getirdiğiniz tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp sonrasında un ve kabartma tozu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına ulaştığında hamurdan ufak parçalar kopararak elle açın arından da çay bardağının ağzını kullanıp yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortalarını da şişe kapağıyla kesin. Son olarak da yumurta beyazına ve susama bulayıp 180 derecede 20 dakika pişirin. 

Peki, kandil simidi kaç kalori? 

Bir adet kandil simidinde 167 kalori vardır. Bir porsiyon kandil simidi 2 adetten oluşmakta ve 334 kalori içermektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal