Kalıcı Oje Sağlığa Zararlı mı?

Kalıcı oje uygulamaları içerdiği kimyasallardan dolayı tırnağın yapısında değişiklikler meydana getirmektedir. Peki, kalıcı oje sağlığa zararlı mı? Zarar gören tırnaklar için ne yapılmalı? Detaylar haberimizde…

01.05.2019-18:34 - (Son Güncelleme: 23.10.2021-15:06)

Bilindiği üzere kişinin genel sağlık durumuna ilişkin önemli belirtiler tırnak muayenesinden de anlaşılabiliyor. Tırnağın saf görüntüsünü kapatan kalıcı ojeler ise erken tanı koyma aşamasında bu duruma engel oluyor. 

Aynı zamanda kalıcı oje uygulamaları alerjiye yol açmanın yanı sıra içerdiği kimyasallardan dolayı tırnağın yapısını da bozabilmektedir.

TIRNAK YAPISINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Son dönemlerde kullanım oranı artan kalıcı oje, sıklıkla yaptırılması halinde sabitleme ve çıkarma aşamalarındaki uygulamalardan dolayı tırnak yapısına zarar veriyor.

Kalıcı oje işleminde kullanılan cihazlardaki UV ışınları deri yapısını olumsuz etkiliyor.

KALICI BOZUKLUKLAR MEYDANA GELEBİLİR 

Uzmanlar özellikle tırnak hastalığı olanları kalıcı oje konusunda uyarıyor. Oje çıkarma işleminde tırnağa uygulanan traşlamanın kalıcı bozukluklara yol açabileceği konusu sık sık gündemde… 

SAĞLIKLI BİR TIRNAK NASIL OLMALI?

Sağlıklı tırnaklar, saydam bir görünüme sahip olmalıdır. Kalınlaşmamış, renksiz bir yapıda olmalıdır. Tırnakları çevreleyen deri dokusunda herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

TIRNAK GÜÇLENDİRİCİ MASKE 

Malzemeler 

- 1 yemek kaşığı badem yağı

- 1 yemek kaşığı susam yağı

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı limon yağı

- 1 yemek kaşığı lavanta yağ

Tırnakları güçlendiren maske için bütün malzemeleri geniş bir kabın içerisinde harmanlayalım. Elde edilen karışımı tırnakların üzerine masaj yaparak sürelim. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal