Kalıcı Makyaj Nedir?

Kadınlar arasında son zamanlarda giderek popülerleşen uygulamalardan birisi kalıcı makyaj uygulamalarıdır. İşte kalıcı makyaj hakkında bilmeniz gereken her şey...

30.03.2018-13:28 - (Son Güncelleme: 30.03.2018-13:24) Kalıcı Makyaj Nedir?

Kalıcı makyaj mikro pigment uygulamasıdır. Kalıcı makyaj şahısa özel tek kullanımlık steril iğneler kullanılarak uygulanır. Yapısındaki maddelerin bitkisel içerikli olmasına dikkat edilmesi gerekir. Bu şekilde uygulanan kalıcı makyajın zararların son derece en aza indirgenir. Tercih edilen ürün bitki özlü olursa alerjik reaksiyona yol açmaz. Bu malzemeler yüz kısmı için özel olarak üretilmiştir. Kalıcı makyaj malzemeleri katkı ve koku maddeleri içermemektedir. Kalıcı makyajı dövme uygulaması ile karıştırmamak önemlidir. Dövmeden farklı olarak ciltteki kalıcılık süresi daha azdır. Kalıcı makyaj malzemeler bitkisel olduğu için zamanla yavaş bir şekilde kalıcılığını yitirir. Mikro iğneler ile deri altına tamamen organik olan boyaların uygulanarak uzun seneler kullanılabilen makyaj elde edilmektedir. Bu muhteşem uygulama ile ciltte hoşlanılmayan kusurlu kısımlara kalıcı makyaj yapılarak güzelliğinize güzellik katabilirsiniz. Kalıcı makyaj işleminde doğal ve mineral renkler deri yüzeyinin hemen altına tek seferlik iğneler ile uygulanır. Kalıcı makyajda tercih edilen bu boyaların renkleri tamamen bitkisel içerikli olmasına dikkat edin. Bitkisel ürünlerin yan etkileri de bulunmamaktadır.

Kalıcı makyajın kalıcılığı ortalama 2-5 senedir. Fakat bu zaman kişinin cilt yapısına, yaşına ve yaşadığı çevresel faktörlere göre farklılık gösterir. Deri altındaki renkli pigmentler cilt tazelendikçe azalır, solar ve sonunda silinir. Bu sebeple kalıcı makyaja belli aralıklarla rutuj uygulanması gerekir. Açık renkli ciltler esmer ciltlerden daha hızlı kendini yeniler. Bunun sonucu olarak da kalıcı makyaj da ki kalıcılık süresi daha azalır. Ayrıca yaş büyüdükçe yenilenmesi azaldığından kalıcı makyajın ömrü artar.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal