Kalanşo Çiçeğine Bakmanın Püf Noktaları

Herhangi bir ortam aramaksızın, aydınlık ve havadar yerde bulunmaktan hoşlanan kalanşo çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? Yaz aylarında gelişimini tamamlayan, bitimiyle de tomurcuklanan kalanşo çiçeğini evinizde beslemek istiyorsanız bu tüyolara dikkat.

28.08.2019-14:35 - (Son Güncelleme: 28.08.2019-14:25) Kalanşo Çiçeğine Bakmanın Püf Noktaları

Büyüleyici görünümü ve renkleriyle evinize ışık saçan kalanşo çiçeği, evdeki en sevdiğiniz çiçek olmaya aday... Peki bu güzel çiçeğin bakımı nasıl olmalı gelin birlikte bakalım.

KALANŞO ÇİÇEĞİ BAKIMI

- Bu çiçeğin toprağını ayda bir kez gübre katınız. Çiçekleri kuruduğunda ise budama makası yardımıyla sağlam yapraklara zarar vermeden kesiniz.

Tam bir yaz çiçeği olarak bilinen Kalanşo çiçeğini, yazın gölge yerde kışın ise güneş alan bir bölgede büyütebilirsiniz.. 

Kalanşo çiçeği bakımı oldukça basit bir çiçektir. Güneşe gereksnim duymaktadır fakat direkt gelen güneş ışınlarına kesinlikle maruz kalmamalıdır.

- Kalanşo çiçeğinin toprağını havalandırdıktan sonra vitamin ve protein eklemesi yapabilir, yumurta kabuklarını kırdıktan sonra toprağın üzerine serpebilirsiniz.

- Kalanşo çiçeği kış aylarında haftada 1 gün yaz aylarında ise haftada 2 gün sulamanız gerekir. Toprak tamamen kuruduğunda ise bu miktardan daha çok su verebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal