Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi

Tadı ve kıvamıyla brownie kekini andıran kakaolu ıslak kurabiye tarifi, farklı kurabiye çeşitlerini denemek isteyenler için çok uygundur.

03.07.2020-14:40 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:38) Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi
Ağızda dağılan yapısı ve bol çikolata aroması ile sizin ve misafirlerinizin lezzetine bayılacağı kakaolu ıslak kurabiye tarifi, kolay hazırlanışı ile de oldukça pratiktir.

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi

Aşağıda vereceğimiz kakaolu ıslak kurabiye tarifi ile 25 adet kurabiye elde edebilirsiniz. Hazırlanması yaklaşık 20 dakika, pişmesi ise yarım saat sürecektir. Pişirme işlemini de tamamladıktan sonra harika görünen esmer kurabiyeleriniz olacak.

Kakaolu Islak Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

Hamurun Hazırlanışı İçin:

- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında bekletilecek)
- 120 ml sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu

Şurubu İçin:

- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı pudra şekeri veya hindistan cevizi

Kakaolu Islak Kurabiye Yapılışı

1- Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve kakaoyu derin bir kapta ezerek karıştırın. Tüm malzemeler birbirine iyi karışmalı. Çırpıcı kullanmayın.

2- Ardından kabartma tozunu ve sonra kontrollü bir şekilde unu ilave ederek hamuru iyice yoğurun.

3- fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serin. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalara kopararak yuvarlayın ve şekil verin. Yuvarladığınız bu hamurların ortalarına parmağınız ile çok hafif bir şekilde bastırın ve bu halleriye fırın tepsinize dizin.

4- Önceden 180 derece ısıttığınız fırına tepsiyi yerleştirerek 20 dakika kadar pişirin. Yüzeyleri çatlayınca fırından alın.

5- Kurabiyelerin pişmesini beklerken, şerbeti hazılamak için bir kapta şeker ve suyu karıştırın. Şekerin tamamen eridiğine emin olun.

6- Kurabiyeleri fırından aldıktan sonra 5 dakika kadar serin bir yerde bekletip kurabiyeleri hazırladığınız şerbet suyunun içine tümüyle batırın.

7- 40 dakika bekledikten sonra kurabiyeleriniz şerbeti iyice içine çekecektir.

8- Son olarak üzerine pudra veya rendelenmiş hindistan cevizi serpip afiyetle yiyebilirsiniz.

9- Bir püf nokta olarak; kurabiyelerinizi şerbetlerken, şerbetin soğuk kurabiyelerin sıcak olması, daha yumuşak ve kıyır kıyır kurabiyeler elde etmenizi sağlar. Bu sebeple şerbetinizi soğumaya bırakmayı ihmal etmemelisiniz.

10. Tarife ek olarak, eğer isterseniz kurabiyenin yapılışı esnasında malzemeleri karıştırırken, 1 tatlı kaşığı vanilya özütü de ekleyebilirsiniz. Bu sadece ekstra tat katma amaçlıdır. Tercihe bağlıdır.

Kakaolu Islak Kurabiye Yanına Ne İyi Gider?

- Kakaolu ıslak kurabiye tarifi ile tatlıya fazlasıyla doyacağınızdan, yanında şekerli veya çok tatlı içecekleri tüketmek iç bayabilir.

- Bu kurabiyelerin yanına sade bir kahve, ılık süt, demlenmiş bir bardak çay çok iyi gidecektir. Özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu kurabiyeleri, çayınıza şeker atmadan tüketmenizi tavsiye ederiz.

- Ayrıca içerisine şeker koymadan yaptığınız sade limonata veya hazırlayacağınız sıkma meyve suları ile de çok yakışacaktır.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal