Kakaolu Ekmek Tarifi

Sabah kendi ekmeğinizi yapmak ister misiniz? Üstelik çay saatlerinde de yiyebileceğiniz tatlı ve kakaolu bir ekmeği? İşte, kakaolu ekmek tarifi...

30.08.2019-09:03 - (Son Güncelleme: 30.08.2019-09:01) Kakaolu Ekmek Tarifi

Tek başına bir ekmeği çayla yiyebilirsiniz üstelik üstüne tereyağla çok daha güzel olur. Bunun için bu ekmek tarifine bakmanızı öneririz.

MALZEMELER

1 paket instant maya
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
¼ su bardağı bal
3 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı kakao
¼ su bardağı esmer toz şeker
2 su bardağı buğday unu
2.5 su bardağı tam buğday unu

NASIL YAPILIR?

Bir karıştırma kasesine maya ve ılık suyu alıp harmanlayın. Birkaç dakika dinlendirin. Yumurtayı bir kapta çırpıp mayanın olduğu karıştırma kabına koyun. Yumuşak tereyağı, bal, pekmez, kakao ve esmer toz şekeri ilave edip bir çırpıcı desteğiyle güzelce karıştırın. Buğday ununu ve tam buğday ununu elinizle hafifçe yoğurarak ilave edin. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur oluncaya dek yoğurun. Hamurun üstünü streç filmle örtün ve ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurun üçte ikisini mandalina ebatında parçalar bölüp yağlanmış ve hafif unlanmış delikli bir kek kalıbının içine koyun. Kalan hamuru da ceviz ebatında parçalara ayırıp ve öteki hamurların üstüne koyun. Kalıbın üstünü temiz nemli bir bezle kapatıp ve yeniden 10-15 dakika mayalanmaya bırakın. Daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal