Kahveye Konulan Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatıyor

Kahve içmek hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Günde mutlaka bir kahve içmenin vücuda yararlı olduğunu söylenir. Peki kahvenize koyacağınız Hindistan cevizi yağının zayıflattığını biliyor muydunuz? İşte detaylar...

17.06.2020-09:06 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-12:37) Kahveye Konulan Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatıyor

Günün her saatinde bayılarak içtiğimiz kahvenin oldukça yararlı olduğunu bilmeyen yoktur. Son zamanlarda  kahvenin içine koyulan hindistan cevizi yağının hem lezzet olarak hem de zayıflama konusunda yardımcı olduğu kanıtlandı.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞININ FAYDALARI

Hindistan cevizi yağı metabolizmayı hızlandırır, kanser hücrelerin çoğalmasını önler ve sindirim sisteminden beyin sağlığına kadar çok fazla olumlu yararları vardır. Hindiztan cevizi yağını saç bakımınızda, cilt bakımınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Cildi nemlendirerek yaşlanmayı geciktirme özelliği vardır. Aynı zamanda egzama ve mantar gibi cilt sorunlarına da oldukça faydalıdır.

Hindistan cevizi yağı yaşam ağacı olarak da bilinir. Filipinler ve benzeri ada ülkelerinde önemli bir besin kaynağıdır. Bu ada ülkelerinde hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Hindistan cevizi yağı anne sütünde bulunan laurik asit bakımından zengin olduğu için anne sütü kadar faydalıdır.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUYOR

Metabolizmayı hızlandıran bu yağ, beslenmelerde tüketildiği zaman obezite ve buna bağlı hastalıkların gelişmesini de engeller. Hindistan cevizi yağında orta zincirli yağ asitleri bulunur. Orta zincirli yağ asitleri, metabolizmayı hızlandırmaya ve vücudun yağ yakımına yardımcı olmaktadır.

Yapılan araştırmalar günde 1-2 yemek kaşığı orta zincirli yağ asidi bakımından zengin besinler tüketmenin, yağ yakmayı %5 oranında artıldığını açıkladı. Günlük içtiğiniz sade filtre kahvenin içine bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ekleyerek içerseniz uzun süre tok kalmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal