Kahverengi Akıntı Hamilelik Belirtisi Mi?

Kadınların en çok merak ettiği konulardan biri olan, kahverengi akıntı hamilelik belirtisi mi? Adet öncesi kahverengi akıntı neden olur? Kahverengi akıntı nedir? Gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık…

19.06.2018-11:40 - (Son Güncelleme: 19.05.2021-16:22)

Kahverengi akıntı hamilelik belirtisi mi? Adet öncesi kahverengi akıntı neden olur? Kahverengi akıntı nedir? Gibi sıkça merak edilen soruların tüm detaylarını sizler için araştırdık. 

KORKUTAN KAHVERENGİ AKINTI HAMİLELİK BELİRTİSİ Mİ?

Birçok kadında sıkça görülen kahverengi akıntı hamilelik belirtisi olabileceği gibi başka bir hastalığın habercisi de olabilir. Adet öncesi görülen her vajinal kahverengi akıntı hamilelik belirtisi değildir. 

Sağlıklı bir kadın her ay düzenli olarak regli döngüsü yaşar. Normalde adetler 21-35 gün aralıklarla düzenli olarak görülür, 3 veya 8 gün arasında sürer. Bazı durumlarda ve bazı kadınlarda kanama farklılık gösterebilir. 

KAHVERENGİ AKINTI NEDİR?

Vajinal akıntı günlük olarak gerçekleşen kadın dengesinde oldukça normal bir durumdur. Genelde sağlıklı bir akıntı berrak veya beyaz renkte görülür. Gördüğümüz kahverengi kan ise eski kan akıntısıdır.

PEKİ ADET ÖNCESİ KAHVERENGİ AKINTI NEDEN OLUR?

Vajinal kahverengi akıntı önceden oluşan vajina salgılarında kan olması anlamışı anlamına gelir. Kanın vücuttan yani rahimden çıkması ekstra zaman alacağından kan oksitlenir ve rengi koyulaşır. Bu akıntılar beraberinde adet dönemini de getirdiği için bir hastalık belirtisi olarak görülmez. Uzmanlar bu akıntıyı yerleşme kanaması olarak tanımlar.

Bazı durumlarda ise rahimdeki poliplerin varlığından dolayı da ortaya çıkabilir. Adet sonrası kahverengi akıntı, her kadına göre farklılık göstereceğinden herhangi bir gün sayısı belirtilemez.

KAHVERENGİ AKINTININ YAN NEDENLERİ

-Dış gebelik

-Düşük

-Polikistik over sendromu

-Adenomyozis

-Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar

-Smear testi veya pelvik muayene sonrası

KAHVERENGİ AKINTININ NORMAL OLDUĞU DURUMLAR

Doğum Kontrol Hapları

Doğum kontrol hapı kullanan kadınların %30'unda ilk 3 ay ara kanama, kahverengi akıntı olabilir. Hapı düzenli kullandığı sürece bu problem 2-3 ay içinde ortadan kalkacaktır.

Rahim İçi Araç Kullanımı

Bakırlı spiral veya kormonlu sipral kullanan kadınların özellikle ilk 3 ay ara kanamalar, kahverengi akıntıları olması normal karşılanır.

Yumurtlama Dönemi

Adet döneminizden iki hafta önce başlayan kahverengi lekeleriniz varsa, bu yumurtlamayla ilişkili hormonal değişikliklerin bir işareti olabilir.

Gebelik

Gebeliğin başında kahverengi kanama olması tutunma kanaması olarak kabul edilen bir durumdur ve fizyolojiktir. Ancak kanama kırmızıya dönüyorsa düşük tehlikesi olarak kabul edilir ve ona göre tedavi vermek gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal