Kahve Üretimi Nasıl Yapılır?

Çok bol yağışların yaşandığı yerlerde yetişen kahve ağaçları her yıl toplamda 2 maksimum 3 kez çiçek açar. Güçlü ve bir o kadar keskin kokulara sahip olan bu çiçekler yasemin ve portakal çiçeklerine de oldukça benzer.

01.02.2020-06:44 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-06:43) Kahve Üretimi Nasıl Yapılır?

Bir ağaç çiçek açtığında bünyesinde toplamda 20-30 bin çiçek taşıyabilir. Yani bir ağaçtan bir yıl içerisinde maksimum 30 bine kadar çiçek toplamak mümkündür.

Kahve çiçekleri açtıktan çok kısa bir süre sonra (yaklaşık 1 saat) giderek solmaya başlarlar ve meyve olmak için hazırlanma aşamasına girerler. Normalde kahve çiçeklerinin rengi beyazdır ve yasemine benzer bir kokusu vardır. Fakat kahve meyvesi ise büyüklük, şekil ve renk olarak kahve kirazı olarak adlandırılır. İçerisinde 2 adet çekirdek vardır ve tohum kahvesi bulunmaktadır. Tanenin düz yüzeyinde içi sert besidokusu ile dolu olan bir derin çizgi vardır. Besidokusunun dış tabakası ise ince bir koruyucu zarla çevrilidir. Zarın en dış bölgesi ise en sert kısımdır ve kabukludur.

Burada dikkat edilecek kısım ise eğer kahveyi tohumdan yapmak istiyorsanız çekirdeğin kabuktan ayrılmaması gerekir. Bazı kahve ağaçlarının meyvesinin iki yerinde de çekirdek oluşabilir. Bu çekirdekler daha yuvarlaktır.

Kahve yapımında ilk aşama kavrulma aşamasıdır. Toplanan kahvelerin ilk rengi bu aşamada iyice kahverengi olur. Yüksek sıcaklıkta kavrulan kahve meyveleri büyük bir kap içerisinde karıştırılır. En son olarak ise kavrulan kahveler iyice dövülür. Kahve ne kadar iyi dövülecek olursa kahvenin tadı da o kadar iyi olacaktır. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz kahve ağacının tohumu, çekirdeği ve kabuğu bu lezzette oldukça önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal