Kahve Lekesini Çıkarmanın Yolu

Her ne kadar dikkatli olursak olalım, fincanı elimize aldığımız anda kahve muhakkak yere dökülür. Kahve halınızın üzerinde çirkin bir kahverengi leke bırakır. Ne kadar temizlesek de genellikle bu lekeler inatçıdır ve çıkmazlar. Peki kahve lekesi halıdan nasıl çıkar? İşte haberin detayları...

06.08.2020-15:12 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-15:17) Kahve Lekesini Çıkarmanın Yolu

Halınızı yeni yıkatmış ya da silmiş olabilirsiniz. Bu parlak ve temiz görüntü sizi mutlu edebilir fakat halınıza aniden dökülen kahve kısa zamanlı şok yaşamanıza neden olabilir. Ama hiç merak etmeyin. Bu problemlerden kısa sürede kurtulabileceksiniz.

LEKEYİ EMİN

İlk yapacağınız iş dökülen kahveyi temiz bir mendil veya bez yardımıyla halının üstünden almak olmalıdır. Mendil veya bezde ıslaklık hissetmeyene kadar bu işlemi tekrarlamalısınız. Bu işlem sayesinde lekenin daha fazla halı üstünde yayılmasını önlersiniz.

FAZLALIĞI ALIN

Bu adımda lekenin oluştuğu bölge üzerine çok az su dökün. Fazla olan suyu bir bez yardımıyla alın. Yeniden temiz su dökün ve emme işlemini tekrarlayın. Halının emebileceği sudan fazlasını bir seferde dökmeyin çünkü kuruması uzun zaman alabilir. Su, halınıza dökülen kahve lekesinin rengini açmaya yardımcı olacaktır.

ORTAK TEMİZLEME YÖNTEMİNİ KULLANIN

Bir kabın içerisine ılık su koyun. Ardından suya çeyrek limon suyu ve çok az mutfak deterjanı ekleyin. Bu malzemeleri karıştırdıktan sonra temizlik süngerini karışıma batırın. Süngerde olan fazla suyu sıkmayı unutmayın. Hafifçe lekenin dışından merkezine doğru sünger ile silin. Bu işleme halınızın temizlendiğini görene kadar devam edin.

Daha sonra sildiğiniz alanı temiz suyla durulayın. Eğer hala halının üzerinde leke varsa temizleme ve durulama işlemini tekrarlayın. Temizlik ve durulama sırasında fazla suyu almak için yanınızda temiz, kuru bez bulundurmayı unutmayın. Tüm işlemlerin sonunda halıyı kuruması için kendi haline bırakın.

Eğer dökülen kahveye hemen müdahale edemiyorsanız, lekenin üzerine tuz dökün. Tuz lekedeki nemi artırıp rengini alır. Bebek mendilleri beklenmeyen lekeler için idealdir. Lekedeki fazla sıvıyı alır ve lekeyi halıdan çıkarır.

Sirkenin temizleme gücünü yok saymayın. Halı veya kilimlere dökülen kahve lekesinin üzerine su ve sirkeyi karıştırıp temizlik süngeri yardımı ile temizleyin. Lekeyi sirkeyle sildikten sonra hem halınızın kuruması hem de sirkenin kokusunun uçması için bir odanın camını açın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal