Kahve İçmek Düşüğe Neden Olur mu?

Özellikle ülkemizde yaygın bir kahve kültürü bulunuyor. Bu kültür ‘Hamilelikte kahve içilir mi’ gibi soruları beraberinde getiriyor. Peki, hamile kadınların kahve içmesi bebeğe zarar verir mi? Kafein plasentadan bebeğe geçtiğinde herhangi bir soruna neden olur mu? Detaylar haberimizde…

13.03.2020-18:19 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-18:07) Kahve İçmek Düşüğe Neden Olur mu?

Kahve lezzetiyle ve kokusuyla bağımlılık oluşturan enfes bir içecektir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Okan Özden hamilelikte kahve tüketimi hakkında merak edilenleri paylaştı…

KAHVE İÇMEK HAMİLELİKTE ZARARLI MI?

Hamilelik döneminde yeme ve içme alışkanlıklarına her zamankinden çok daha dikkat etmek gerekir. Bu dönemde beslenme ile ilgili bazı kırmızı çizgiler varken bazı konularda daha esnek davranıldığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Okan Özden, "Hamilelik macerasına başlayan birçok kişinin ilk sordukları sorulardan birisinin de artık kahve içip içmeyecekleridir.

Kafein plasentadan bebeğe geçebildiğinden yüksek dozlarda alındığında maalesef azalmış doğum ağırlığı veya düşük yapma gibi sıkıntılara yol açabiliyor,” dedi.

İÇERİĞİNDE KAFEİN BULUNAN YİYECEK VE İÇECEKLER

Op. Dr. Okan Özden, “Kafein içeriği kahvenin tipine ve hazırlanma yöntemine göre değişiklik gösteriyor. Kafein sadece kahvede değil, çikolata, gazlı içecekler, enerji içecekleri gibi gıdalarda da mevcuttur.

Hamilelikte kafeini tamamen kesmenize gerek yok. Ancak ne kadar tükettiğinizi kontrol etmekte de fayda var" şeklinde açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal