Kahvaltılık Şakşuka Yumurta Nasıl Yapılır?

Kahvaltılarda tatlı ya da acı tatları ayrı ayrı seviyorsanız bu şakşuka tarifine bayılacaksınız. Ailecek yapacağınız harika bir hafta sonu kahvaltısında siz de farkınızı ortaya koyup sevdiklerinizi şaşırtmak istiyorsanız bu tarif tam sizlik.

31.08.2019-10:05 - (Son Güncelleme: 31.08.2019-11:19) Kahvaltılık Şakşuka Yumurta Nasıl Yapılır?

Kahvlatı sofralarında farklı bir lezzet arıyor ve üşenmeden her şeyi yaparım diyorsanız hazır olur. Şakşuka tarifi için kalem kağıtları hazırlayın.

MAZLEMELER: 

2 adet patlıcan,1 adet soğan,2 adet çarliston biber,2 adet domates,2 dişsarımsak,1 su bardağı haşlanmış nohut,3 adet yumurta,4 yemek kaşığı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1/2 demet maydanoz.

HAZIRLANIŞI: 

Patlıcanların saplarını kesip alacalı bir alacalı soyun. Küp küp doğradıktan sonra tuzlu suyun içine atın. Soğan, biber ve domatesi de küp küp doğrayın. Sarımsağı rende haline geitirn.Suda bekletilen patlıcanları çıkarıp kurulayın. Tavaya zeytinyağını ekleyip kuruladığınız patlıcanları kızartın. Patlıcanların fazla yağını almak adına kağıt havlu üzerinde bekletin. Soğan ve çarliston biberleri de katıp soteleme işlemini sürdürün. Sonrasında sarımsağı da ilave edip kavurun. Sebzeler sotelendikten sonra küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyin ve biraz kıvama getirin. Kıvam alınca içine nohutu katıp karıştırın. Maydanoz, tuz ve karabiberi de katın. Son olarak üstüne yumurtaları kırıp, yumurtalar göz göz piştikten sonra ocaktan indirın. Sıcak olarak tüketin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal