Kahvaltılık Çemen Tarifi

Kahvaltı sofralarınızı süsleyen olmazsa olmaz lezzetlerden biride çemendir. Peki, çemen nasıl yapılır? Çemen yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…

Kahvaltılık Çemen Tarifi

Kahvaltılarınız için müthiş lezzetli ev yapımı çemen tarifini arıyorsanız huzurlarınızda ekmeğe sürüp afiyetle yiyebileceğiniz çemen tarifi…

MALZEMELER

  • 3 yemek kaşığı biber salçası,
  • 3 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı biber,
  • 1 yemek kaşığı galeta unu,
  • 1/2 tatlı kaşığı çemen tozu,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı kişniş tozu,
  • 1/2 çay kaşığı kimyon,
  • 1/2 çay kaşığı hardal tozu,
  • 1/2 çay kaşığı karabiber,

NASIL YAPILIR?

Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları havanda tuz ile ezin. Domates ve biber salçalarını bir kaseye alıp tahta kaşıkla karıştırın. Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, tatlı kırmızıbiber, galeta unu, çemen tozu, kişniş tozu, kimyon, hardal tozu ve karabiberi ayrı bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız baharat karışımını salça karışımıyla harmanlayıp kıvam almasını sağlayın. Gerekirse sonradan eklediğiniz çok az miktarda ılık su ya da zeytinyağı ilavesiyle kıvamını bağlayın. Kapağı kapalı cam bir kavanozda bir gün boyunca bekletin. Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri