22 Ağustos 2019
  • Istanbul 26.11°
  • Ankara 24°
  • Izmir 31.11°
İmsak 04:39
Güneş 06:13
Öğle 13:12
İkindi 16:58
Akşam 20:01
Yatsı 21:29
BIST95.394
Dolar5,7665
Euro6,4008
Altın278,14

Kahvaltılık Çemen Nasıl Yapılır?

Geleneksel tatlarımız arasında yer alan çemeni evde yapmayı denediniz mi? Kimilerinin bayılarak yediği kimilerinin ise acı bulduğu çemen evde nasıl yapılır? En kolay ve pratik tarifle çemen yapma yöntemlerini sizin için derledik.

Kahvaltılık Çemen Nasıl Yapılır?

Kahvaltılık Çemen Nasıl Yapılır?

Sabah kahvaltılarınızda aynı şeyleri yemekten sıkıldıysanız size farklı bir tarifimiz var. Özellikle acı sosları sevenlerin tercih edeceği çemen ile sofralarınıza geleneksel bir lezzet sunabilirsiniz.

ÇEMEN TARİFİ 

Malzemeler; 3 yemek kaşığı biber salçası, 3 yemek kaşığı domates salçası, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı biber, 1 yemek kaşığı galeta unu, 1/2 tatlı kaşığı çemen tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kişniş tozu, 1/2 çay kaşığı kimyon, 1/2 çay kaşığı hardal tozu, 1/2 çay kaşığı karabiber. 

Yapılış aşaması; Kahvaltılık çemen hazırlamak için; uç kısımlarını kestiğiniz ve kabuklarını soyduğunuz sarımsakları havanda tuzla güzelce ezin. Domates ve biber salçalarını bir kaba alıp tahta kaşıkla karışım haline getirin. Ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, tatlı kırmızı biber, galeta unu, çemen tozu, kişniş tozu, kimyon, hardal tozu ve karabiberi ayrı bir kasede harmanlayın. Hazırladığınız bu baharat karışımını salça ile harmanlayıp kıvama gelmesini sağlayın. Gerekirse sonradan ilave ettiğiniz çok az miktarda ılık su veya zeytinyağı eklemesiyle kıvamını bağlayın. Kapağı kapalı cam bir kavanoz içinde bir gün boyunca beklettikten sonra sabah kahvaltılarınızın vazgeçilmezi yapabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri