Kahvaltılık Bazlama Nasıl Yapılır? Bazlama Tarifi

Kahvaltılarınızda doyurucu ve leziz bir tarif arayanlardansanız bu bazlamaya bayılacaksınız. Hafta sonu yaklaşırken enfes bazlama tarifini mutlaka not edin.

22.11.2019-09:40 - (Son Güncelleme: 22.11.2019-09:26)

Kahvaltılık bazlama nasıl hazırlanır? Malzemelerin içinde neler var? Püf noktaları neler? Kahvaltıda geleneksel bir lezzete yer vermeye ne dersiniz?

KAHVALTILIK BAZLAMA TARİFİ

MALZEMELER: 

1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 çay bardağı sıvı yağ,1,5 paket kuru maya,1,5 yemek kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz,4,5 - 5 su bardağı un.

HAZIRLANIŞI: 

Fırınınızı 100 dereceye getirip 15 dakika ısıtın. Fırını kapatın kapağını da kapalı tutun.
Ilık su, ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı bir kaba alıp iyice karıştırın.
Sonrasında üzerine sıvı yağı ekleyin. Ardından unu azar azar katmaya başlayın diğer taraftan da karıştırın. Unun bir kısmını kattıktan sonra tuzu da atıp yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşacık bir kıvamda hamur olana kadar un ilave edin ve yoğurun.

Hamurun üzerini streç filmle veya bezle kapatın. Hamurunuzu önceden ısıtılmış ılık fırının içine koyun. 20 dakika kadar bekletin. Bu süre içinde hamurunuz mayalanacaktır. Mayalanan hamuru tezgaha koyun ve bezelere ayırın. Tabak iriliğinde hafif kalın kalacak şekilde açın.Önceden ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirip servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal