Kahvaltıda Tava Mayalısı Nasıl Yapılır?

En pratik hamur işlerinden olan tava mayalısı nasıl yapılır? Kahvaltı sofralarının en pratik ve kolay lezzetlerinden olan tava mayalısı yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte hem doyurucu hem de lezzetli bu tarifi yapmanız için gereken malzemeler.

24.10.2019-09:35 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-09:25)

Mis gibi kokusu ve sabah kahvaltılarını renklendirecek lezzeti ile hazırlanan tava mayalısı yapmak için gereken  malzemeleri ve hazırlanış aşamasını sizler için derledik.

TAVA MAYALISI TARİFİ

MALZEMELER: 

Hamuru için:

2 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1,5 yemek kaşığı kuru maya, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı tuz, 5 - 5,5 su bardağı un

Üzeri için:

4 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI: 

Ilık süt, su, toz şeker ve kuru maya bir kabın içinde iyice çırpın. Azar azar un ekleyin. Tuzu da ilave edin. İyice yoğurun yumuşacık bir hamur olmasını sağlayın.
Elde edilen hamurun üstünü nemli bir bezle örtün oda sıcaklığında mayalandırın. Sonrasında orta büyüklükte bezeler hazırlayın ve unlanmış tezgahın üstünde tavanızın ebatlarında açın. Evvelden ısıtılmış tavayı hafif yağlayın ve hazırlanan hamurları arkalı önlü pişmesini sağlayın. Her defasında mutlaka tereyağını da ilave edin. Tüm hamurlarınızı böyle pişirip sıcak sıcak servis edin. İsterseniz oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta saklayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal