Kahvaltıda Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Sabah kahvaltılarında doyurucu bir lezzet arıyorsanız bu tarif tam size göre. En lezzetli tarifi ile hazırlayacağınız hamur kızartması ile keyifli sofralara sevdiklerinizle birlikte oturacaksınız.

07.10.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 07.10.2019-10:16)

Hamur işini sevenlerdenseniz ve kızartmaya bayılıyorsanız bu tarifi de denemek isteyeceksiniz. Hazırlaması ve pişirmesi kolay bu tarifle sevdiklerinize enfes bir sofra hazırlayın.

HAMUR KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler; 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı soda, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 3,5 su bardağı un, 1 su bardağı sıvı yağ.

Yapılış aşaması; Yumurta, soda ve yoğurdu bir kabın içine aktarın. Tel çırpıcı ile iyice çırpın. Kabartma tozu ve tuzu da karışımın içine ilave edin. Üstlerine azar azar un katarak yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir kıvam olmasını sağlayın. Hamurdan orta irilikte bezeler oluşturun. Hafif unlanmış tezgahın üstünde 2 cm kalınlığında merdane ile açın.

Açtığınız hamuru kare şeklinde kesin. Yağı tavaya koyun ve kızdırın. Sonrasında kestiğiniz hamurları kızgın yağın içinde kızartın. Kevgir ile kızarmış hamurları yağdan çıkarıp sonra fazla yağı süzdürün ve servis edin. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal