21 Mayıs 2019
  • Istanbul 21.11°
  • Ankara 20.56°
  • Izmir 20°
İmsak 03:45
Güneş 05:35
Öğle 13:06
İkindi 17:02
Akşam 20:27
Yatsı 22:08
BIST86.771
Dolar6,0318
Euro6,7376
Altın247,70

Kahramanmaraş Yöresinden Acem Pilavı Tarifi

Kahramanmaraş'a özgü acem pilavını denemek ister misiniz? İçerisinde sebze ve eti barındıran bu pilavı akşam yemeklerinizde tercih edebilirsiniz. Lezzetine doyamayacağınız acem pilavının tarifini paylaşıyoruz...

Kahramanmaraş Yöresinden Acem Pilavı Tarifi

Kahramanmaraş'a özgü acem pilavını denemek ister misiniz? İçerisinde sebze ve eti barındıran bu pilavı akşam yemeklerinizde tercih edebilirsiniz. Lezzetine doyamayacağınız acem pilavının tarifini paylaşıyoruz...

Gerekli Malzemeler:

-1,5 su bardağı pilavlık pirinç

-500 gram kuşbaşı doğranmış et

-2 adet büyük boy havuç

-1 adet orta boy soğan

-1 diş sarımsak

-1 yemek kaşığı tereyağı

-3 yemek kaşığı zeytin yağı

-3 su bardağı sıcak su

Üzeri İçin:

-1 çay bardağı çiğ badem

-1 yemek kaşığı çam fıstığı

-Az miktar sıvı yağ

Yapılışı:

-Öncelikle 1 buçuk su bardağı pilavlık pirinci tuzlu ılık su için 40-45 dakika bekletin ve ardından süzün.

-Diğer tarafta 500 gr kuşbaşı doğranmış eti kızgın bir teflon tencere içine koyun ve ara ara karıştırarak, biraz kavurun.

-Etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıp suyunu çekene kadar piirin.

-Etler piştikten sonra içine biraz tereyağı ve tuz ekleyin, yaklaşık 1 dakika kadar kavurun.

-Daha sonra havuçları soyun, uzun ve ince olacak şekilde kesin

-Soğanı ay şeklinde ince ince doğrayın. Geniş bir tencere içine sebzeleri alın ve zeytinyağı ile kavurun.

-İçerisine 1 diş sarımsak ekleyin, kavurmaya devam edin.

-Kavurduğunuz sebzelerin üzerine pirinci koyun, 2 dakika daha kavurmaya devam edin.

-Pirincin üzerine sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın, kaynamaya bırakın.

-Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.

-Pilav piştikten sonra üzerine kağıt havlu koyun ve kapağını kapatın, 10 dakika demlenmeye bırakın.

-Servis tabağını ters çevirip, kabı yavaşça çıkarın.

-Pilavın üzerine eti yayın ve etlerin üzerine ise tereyağında kavurduğunuz bademleri ve çam fıstıkları dökün.

Püf Noktası:

-Pirincinizi 40-45 dakika kadar sıcak tuzlu suda bekletmelisiniz. Bu yöntem hem pirinçlerinin nişastasının gitmesini sağlayacak hem de daha lezzetli bir pilav yapmanıza yardımcı olacaktır.

-Su kullanırken de hazırda bulunduruyorsanız tavuk suyu yada et suyu kullanabilirsiniz. Buda daha lezzetli bir pilav elde etmenizi sağlayacaktır.

-Pilavınızın içerisine kuş üzümü ve dolmalık fıstıkta ekleyebilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Kadın Haberleri