Kadınların Korkulu Rüyası:Rahim ve Mesane Sarkması

Her iki kadından birinde görülüyor Kadınların hayatını ileri yaşlarda en çok zorlaştıran rahatsızlıklardan ikisi, rahim ve mesane sarkmasıdır.Neyse ki günümüzde tedavileri için çözümler çoğaldı. En yeni yöntemlerden biri olan ileri teknoloji robotik cerrahi hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

29.01.2020-15:10 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-09:12)

Kadınların korktuğu bir durum hem rahat operasyonla sona eriyor hemde ameliyat izi kalacak mı derdi ortadan kalkıyor.

Rahim ve Mesane Sarkması
Günümüzde özellikle ileri yaştaki her iki kadından birinde rahim ve mesane sarkması sorununa rastlanıyor. Ülkemizde ise bu oranın dünya ortalamasının biraz daha üzerinde olduğu tahmin edilmektedir. Peki bu sorun neden yaşanmakta ve temelinde ne yatmaktadır? Sarkmanın birçok nedeni vardır fakat en sık görülen nedenleri arasında çok fazla doğum yapmak, zor doğumlar, uzayan doğum, genetik faktörler, kronik kabızlık, sigara kullanımı ve obezite bulunuyor.
Rahim sarkması ne anlama geliyor?
Mesane, rahim ve bağırsakları yerinde tutan kaslarda ve bağlarda meydana gelen zayıflamaya bağlı olarak rahmin bulunduğu yerden sarkmasına ‘rahim sarkması’ deniyor. Rahim sarkmasına sıklıkla mesane ve makat bölgesinde sarkma da eşlik edebiliyor. Ayrıca daha önce rahim ya da vajinal ameliyat geçirmiş olan kişilerde de rahim sarkmaları meydana gelebiliyor. Sarkmanın yeri ve evresine göre vajinal ya da karın boşluğundan gerçekleştirilen operasyonlar ile tedavi ediliyor.
Yeni nesil tedavi yöntemi, robotik cerrahi hakkında bilgi vermek gerekirse:
Son 20 yıl içerisinde tıp alanında kendine büyükyer edinen robotik cerrahi, günümüzde en sık jinekoloji ve üroloji operasyonlarında tercih ediliyor. Da Vinci robotunun kolları onlarca kez büyütme yapan ve üç boyutlu görüntü sunan kameraları ile operasyon bölgesi hakkında geniş bilgi sağlıyor. Ayrıca çok derin yerlere ulaşabilmesi sayesinde konforlu ve güvenli bir çalışma ortamı sağlıyor. Üç boyutlu yani derinlik de içeren görüntüleme teknolojisi sayesinde o bölgenin çevresinde yer alan hassas dokuya herhangi bir zarar verilmeden operasyon tamamlanıyor.
Robotik cerrahinin avantajlı yanları nelerdir?
Robotik cerrahide, operasyon esnasında hasta mümkün olan en az sayıda müdahale ile tedavi ediliyor. Bu da ameliyat sırasında daha az kanama ve daha az kan ihtiyacı anlamına geliyor. Operasyonların küçük kesilerden gerçekleştirilmesi sayesinde ameliyat sonrasında enfeksiyon görülme riski de minimum seviyeye indiriliyor. Bu sayede ameliyat sonrasında hastalar daha hızlı bir şekilde taburcu olabiliyor ve sosyal hayatlarına daha çabuk dönebiliyor. Robotik cerrahinin bir diğer avantajı ise küçük bir kesiye ihtiyaç duyulduğu için ameliyat sonrasında herhangi belirgin bir iz kalmaması. Operasyon sonrasında ortaya çıkan izler yaklaşık bir yıl içerisinde gözle görülemeyecek seviyeye geliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal