Kadınlarda Hormonal Bozukluğun 5 Belirtisi

Kendinizi bitkin, içe kapanık ve enerjisiz hissediyorsanız bunun nedeni sadece mevsim değişikliği olmayabilir. Vücudunuzda meydana gelen bazı semptomlar, hormonal bozukluğun belirtileri olabilir. Peki o belirtiler nelerdir hep birlikte bakalım...

30.03.2019-13:10 - (Son Güncelleme: 30.03.2019-12:51) Kadınlarda Hormonal Bozukluğun 5 Belirtisi

Bazı dönemlerde kendimii daha duygusal daha kilolu daha enerjisiz hissedebiliriz. Bunun birçok nedeni olabildiği gibi hormonlarımızdaki düzensizlik de bu nedenlerden biri sayılır. İşte hormonal bozukluğun 5 belirtisi...

 

1.SİVİLCE
Yüzünüzdeki sivilceler tüm bedeninize sirayet etmeye başladıysa dikkatli olun. Hormonal dengesizliğin ana semptomlarından biri, aknelerdir.

2.SAÇ DÖKÜLMESİ
Gün içerisinde veya duş yaparken saçlarımızın dökülmesi normaldir. Ancak saçlarınızda dökülmeden dolayı bazı boşluklar oluşmaya başladıysanız bunu göz ardı etmemelisiniz.
 
3. DÜZENSİZ REGL
Strese ve beslenmeye bağlı olarak regl gecikmesi yaşanabilir. Ancak bu çok sık ve uzun aralıklarla yaşanıyorsa mutlaka bir doktora gidin.
 
4. KİLO DEĞİŞİMİ
Kilo kaybı genellikle hormonlarla ilgilidir. Hormonlar iştahınızı ve metabolizma hızınızı yüksek oranda etkiler. Bu etki kilo kaybıyla sınırlı değildir, aksine bariz bir kilo alımı da yaşanabilir.
 
5. UYKULU HAL
Günlük rutinlerinizdeki bazı şeyleri yapmak için gerekli enerjiyi kendinizde bulamıyor ve sürekli uyumak istiyorsanız hormonal bozukluk yaşıyor olabilirsiniz.
 
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal