Kadınlar mı Daha Olgun Erkekler mi?

Yapılan araştırmalar kadın ve erkeklerin farklı olgunlaşma süreçlerine girdiklerini gösterdi. Peki, kadınlar mı daha erken olgunlaşıyor erkekler mi?

26.08.2019-13:23 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-13:21) Kadınlar mı Daha Olgun Erkekler mi?

Sürekli kadınların erkeklerden daha hızlı olgunlaştığı söylenir. Peki, araştırmalar ne diyor? Kadınlar mı erkekler mi daha olgun hale geliyorlar?

KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA FAZLA OLGUNLAŞIYOR

Oxford Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışma, insan beyninin olgunlaşmasının, erginliğe uzanan uzun zamanlı işlevsel ve yapısal niteliklerinin gelişimi ile ayırt edildiğini belirtti. Bu çalışma, olgunlaşma esnasında hangi niteliklerin dönüşümle, hangilerinin aynı durduğunu bulma hedefine sahipti.

Bilim adamları, 4 ila 40 yaş arasındaki 121 üyenin beynini beyin görüntüleme yoluyla araştırdı. Üstelik gönüllülerin yaşını ve cinsiyetini göz önüne alarak farklı işlevlerdeki farklılıkları izlediler.

Bu çalışmanın neticeleri, hem erkeklerin hem de kadınların beyinlerinin günlük hayatta çalışmak için aynı yetenekleri geliştirmelerine karşın, erkeklerin gelişimi kadınlarla karşılaştırıldığında gecikme oldu. Bununla beraber bu işlevsel ağlar kadınlarda erken bozulma olmuştur. Bu nedenle erkeklerin ilerleyen yaşamlarında kadınlardan daha fazla olgunlaştığı belirtiliyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal