Kadın Erkek İlişkilerinde İlk Karşılaşmada Neler Olur?

Kadın ve erkek… İki farklı cins… İki farklı organizma… İki farklı yaşam… İlk insandan bu yana, avcı-toplayıcılıkla, yerleşik rollerle, Adem’le ve Havva’yla, Leyla’yla Mecnun’la şekillenen bir hikayeler bütünü…

04.07.2020-16:38 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-16:35) Kadın Erkek İlişkilerinde İlk Karşılaşmada Neler Olur?

Verilerin, analizlerin, araştırmaların, tavsiyelerin sarmalında bir çekim… Peki nedir bu çekimin gerçek sırrı? Bildikleriniz, kulaktan dolma bildikleriniz ve bilmedikleriniz ışığında, bu konuyu daha yakından ele alabiliriz.

Kadın erkek ilişkilerinde ilk karşılaşmada neler olur diye merak etmeden önce, kadın ve erkek nasıl cinslerdir, bunlar nerede karşılaşırlar, bu soruların üstlerine düşünmemiz gerekir.

Kadınlarla Erkeklerin Temel Farkları Nelerdir?

Kadınlarla erkekler arasında bilimsel düzlemde temel farklar bulunduğu gibi, kültürel düzlemde de temel farklar bulunmaktadır. Bunları madde madde sıralayacak olursak, en temel arklar şunlardır:

*Kadınlar küçüklükten itibaren erkeklerden daha hızlı gelişirler.
Bu da erkeklere nazaran, onların daha fazla olgunlaşmasına neden olur. Bu yüzden, erkekler için çocuk gibiler, benciller, çok mızmızlar, oyunu kendi istedikleri gibi kuruyorlar, acımasızlar, anlayışlı değiller, anlamıyorlar gibi ifadeler kullanılır. Zira, erkeklerin duyguları, sanıldığının aksine, kadınlardan daha karışıktır. Maymun iştahlı olmaları, ayrılık, boşanma, ölüm gibi hadiseleri de kadınlar kadar güçlü atlatamamaları, kendilerini alkole, sigaraya, dine vermeleri de bundandır. Bir şeyin aşırısı olma durumları, hep olgunlaşamamalarından meydana gelir.
Kadınlarsa, genelde her sorunu atlatamaz gibi görünseler de, daha çabuk atlatırlar. O yüzden, kadın hakları taleplerinin artması, babasız büyüyen çocuklara gerekirse babalık yapan güçlü anneler, kız çocuklarının özgüvenle yetişmesi, hayatın sağladığı olgunluk sayesindedir.

*Kadınlar beyinlerinin sol-sağ yarım kürelerini birlikte kullanabilirlerken, erkekler beyinlerinin sadece sol yarım kürelerini iyi kullanabilirler.
İnsan beyni sağ ve sol yarım küreden oluşur. Sağ yarım küre daha çok duygusal iletişimin yoğunlaştığı, tecrübe odaklı bir bölümken; sol yarım küre daha çok mekanik işleve sahip, matematiksel ve mantıksal bir bölümdür. Bu yönde, kadınlar iki bölümü de kullanabilirlerken ve ağırlıkla sağ bölümü devreye sokarlarken; maalesef, erkekler, beynin sadece sol yarım küresini kullanabilmektedirler. Bu yüzden, iletişim kazaları daha çok erkeğin adapte olamamasından, kadının da aşırı adapte olmasından kaynaklanır.

*Kadınlar çok sabırsızdırlar. Erkekler ise fazla sabırlıdırlar.
Kadınlar birçok konuda tezcanlı davranmak zorunda kaldıkları ve birden fazla alanda koşturdukları için, erkeklerin hareketsizlikleri yahut aynı şeyleri yapmaları onları çileden çıkarır. Erkekler kendi düzenlerini bozmayı sevmedikleri için, ona yapılacak iyi niyetli bir müdahaleyi bile yanlış değerlendirebilirler. Burada, kadınların erkekleri iyi tanıyarak, onları çaktırmadan yönlendirmeleri gerekir ki, bu da sabır ister. Hele, günümüzdeki hız çağında, yazık ki bu sabrın da imkânı yok gibidir.

*Kadınlar işitsel ve sözel duyulara duyarlılarken, erkekler görsel olanla daha fazla uyarılırlar.
Bir erkeğe bir konuda bir şey yaptırmak istiyorsanız, ona bunu anlatmaya uğraşmak yerine, direk göstermelisiniz. Nitekim, kadınların dil hafızası, kelime katsayısı erkeklere nazaran daha fazla olduğu için, onlar bir şeyleri ifade etmeye çalıştıkça, erkek bu ifadeleri zihninde depolayamayacağı için, iletişimsizlik baş gösterecektir. Bu yüzden, erkeklere kısa cümleler kurup, onların üstünde duygu yaratmak gerekir.

*Kadınlar yaşlılık sürecinde daha sakin olabilirlerken, erkekler bunu kabullenemeyerek, bocalayabilirler.
Kadınlar erken yaşlarda olgunlaştıkları için, yaşlanma süreçlerini de o olgunlukla atlatabilirler. Erkeklerse, yaşlılığı kabul edemedikleri için, bu süreçlerde birden spora başlamak, saçlarını boyatmak, Hawai tipi gömlekler giymek, küpe takmak, çok konuşmak gibi tersine bir sürece girerler.
Kadın erkek ilişkilerinde ilk karşılaşmada neler olur diye sormaktan ziyade, iki cinsin arasındaki farklar nelerdir diye sorup, cevapları az-çok netleştirdikten sonra, harekete geçmek daha isabetli olacaktır.

Kadın-Erkek Etkileşimi Nasıl Olur?

Kadın erkek etkileşiminde, ilk karşılaşmalar daima önem taşır. Biriyle, ne zaman, nerede, hangi tarihte ve psikolojide karşılaştığınız çok önemlidir. Kadın erkek ilişkilerinde ilk karşılaşmada neler olur diye düşünecek olursak, aşağıdaki maddeleri değerlendirmemiz uygun düşecektir:

*Karşılaşılan Yer Faktörü

Bir kadınla bir erkek sakin bir yerde mi, kalabalık bir plazada mı, alışveriş merkezinde mi, gece kulübünde mi, aile ya da arkadaş ortamında mı karşılaştı; bu ayrıntı çok önemlidir. Ortamın kalabalıklılığı, sakinliği çok belirleyicidir. Günümüzde insanlar genelde kalabalık ortamlarda tanıştıkları için daha baştan birçok etmen hızla ve yanlış yorumlanmaktadır. Eğer, böylesi bir ortamda biri size çekici geldiyse, bir şekilde iletişim kurmanızı yahut onu bir daha görme fırsatı yaratmanızı; lakin, bunu yaparken, kendinizle baş başa kaldığınızda meseleyi sorgulamanızı tavsiye ederiz. Nitekim, bu mesele, yine başka bir kalabalığın olduğu internet için de geçerlidir. Orada beğendiğiniz, yazıştığınız insanlarla bir iletişim kurarken, geri çekilip, olaylara dışarıdan bakmanızı da tavsiye ederiz.

*Psikolojik Etmenler Ve Zamanlama
Kadın erkek ilişkilerinde ilk karşılaşmada neler olur diyorsanız, büyük bir çekim gücü, aynı zamanda tehlikeli şeyler diyebiliriz. Çünkü, zamanımızda ilişkiler çok hızlı kurulmakta, gelişmekte ve aynı hızla da tüketilmektedir. Bunun sebebi, kimsenin ne istediğini gerçekten bilmemesi ya da niyetini açıkça ifade edememesidir.
Bir kadınla bir erkek arasındaki en temel fark buradan doğar. Erkekler görsellik ve cinsellik odaklı varlıklardır. Bir kadını gördükleri anda fiziki özellikleri, cinsel cazibesi, bilinç dışı olarak doğurganlık özelliği -göğüsleri, kalçaları, dudakları, gözleri- dikkatlerini çeker. Bir erkekten iç güzelliği yahut sohbetle gelişen bir etkileşime dayalı bir iletişim beklemek, biraz hayalperestlik olacaktır.
Kadınlar da bir ortamda erkekleri beğenirler. Lakin, biraz gizemli davranırlar. Aslında, bir erkeği beğendikleri kadınların beden dilinden daha kolay anlaşılır. Keza, erkekler soğukkanlı davranabilirlerken, kadınların el kol hareketleri, yaptıkları cilveler biraz daha artar.

*Ortak Arkadaşlar, Ortak Zevkler
Günümüzde, insanların birbirlerine güvenmeleri zordur. Özellikle, tanımadığınız bir kadını ya da erkeği hayatınıza kolay kolay alamazsınız. Çünkü, her insan sorunlarıyla, sıkıntılarıyla, kafa karışıklıklarıyla da birlikte gelir. O yönde, kendinizi bir maceranın, oyunun içinde gibi hissetmemenizi, daha sağlıklı kararlar vermenizi öneririz.
Çünkü, ilişkiler daha çok tensel ve görsel uyarılmayla sağlandıkları için, bu minvalde bir his, dürtü oluşması da aynı oranda dezavantajdır. Nitekim, ortak arkadaşlarınızın bulunmadığı, ortak bir ortamda ya da ortak bir zevk çatısı altında olmadan, gerçekleşen yalın bir karşılaşma sizi büyük bir tehlikenin de içine atabilir. Özellikle, kadınların erkekler hususunda çok dikkat etmeleri gerekir. Erkekler zaten çoğu zaman cinsel birliktelik peşinde koşan varlıklardır. Onlar için hatta bazen tanıdık olmaması bile avantajlı gelebilir.

Sizin İçin En Doğru Partner Kimdir?

Kadın erkek ilişkilerinde ilk karşılaşmada neler olur diyorsanız, olan ilk unsur cinsel çekimdir. 21. yüzyıl cinselliğin ama gizli, ama açık, her şekilde yaşandığı bir devirdir. Tabii ki, biyolojik kimi ihtiyaçlarınız da size aittir; lakin, onların üstüne inşa ettiğiniz bir ilişki biçimi de, sizi psikolojik açıdan yoracaktır. Çokeşlilik, fanteziler, aldatmalar, tatminsizlikler yaşamanız normaldir. Bu yüzden, ilk karşılaşmalar her zaman temkinli davranılacak durumları da beraberinde getirir. Eğer, birini beğeniyorsanız, onda neyi çekici bulduğunuza, onunla nasıl ve nereye kadar iletişim kuracağınıza baştan karar vermeli, kendinizi de çok germeden bir şeyler yaşamayı denemelisiniz. Fakat, baştan işi gevşek bırakmak, büyük beklentilere girmek, gerçekleri yitirmek ya da çok sert şekilde bir şekle sokmak sağlıklı olmayacaktır.

Hayatınızda ciddi bir ilişki istiyorsanız, sizin için doğru partner, doğru zamanda, doğru fedakarlıklarla, doğru ihtiyaçlar noktasında, saygı, karşılıklılık, nezaket ışığında etkileşime girecek kişidir. Ne istediğinize iyi karar verip, o yönde davranmanız gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal