Kabune Pilavı Nasıl Yapılır? Kabune Pilavı Tarifi

Kabune pilavını daha önce duydunuz mu? Kabune pilavı hangi yörenin yemeğidir? Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak ve yöresel lezzetleri hatırlayacağımız bu enfes lezzeti denemek için sabırsızlanacaksınız.

18.09.2019-09:42 - (Son Güncelleme: 18.09.2019-09:28)

Isparta'nın en meşhur lezzeti olan kabune pilavını daha önce yapmadıysanız işte size harika bir pilav tarifi. Gelin bu şahane lezzeti birlikte deneyelim.

KABUNE PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER: 

1 adet soğan(piyazlık doğranmış, tuzla ovulmuş), 750 gram dana gerdan(düdüklü tenceredepişirilmiş), 2,5 su bardağı baldo pirinç,1,5 çay kaşığı tuz,1/2 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 2 su bardağı nohut(haşlanmış),2 su bardağı et suyu.

HAZIRLANIŞI: 

Dana gerdanı su ile beraber düdüklü tencerede güzelce yumuşayana kadar pişirin. Kalan suyu da pilavda kullanmak adına ayırın. Bir gece önceden ısladığınız nohutları ıslayın ve ertesi günü yumuşayana kadar pişirin. Soğanları piyazlık şekil doğrayın. Tuzla ovun. Tencerenin tabanına soğanları koyun.Düdüklü tencerede pişmiş olan etleri didikleyin ve soğanların üzerine ilave edip yayın. Yıkanan pirinçleri etlerin üstüne alın. Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı toz biber atın. Haşladığınız nohutları pirinçlerin üzerine ilave edin. Son olarak da etleri haşladığınız suyu ve 1,5 su bardağı suyu katın.Tencerenin kapağını kapattıktan sonra harlı ateşte 10 dakika,sonra kısık ateşte yaklaşık 25 dakika süreyle pişirin. Pilavı 15 dakika demlendirin. Sonrasında tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirin. Tabaklara servis için porsiyonlayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal