Kabristanda Okunacak Dualar ve Sureler Nelerdir?

Bayramda kabir ziyaretleri yapılır. Peki, kabir ziyaretlerinde hangi sureler ve dualar okunmalıdır? Peygamber bu konuda ne buyurmuştur? İşte, soruların cevabı...

10.08.2019-11:31 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-11:52) Kabristanda Okunacak Dualar ve Sureler Nelerdir?

Kabir ziyaretlerinde bazı kurallara uyulmalı ve belli bazı sureler ve dualar okunmalıdır. Bu konuda da dinimiz bize öğütler verir.

PEYGAMBER NE BUYURMUŞTUR?

Peygamber Efendimiz (SAV)'in "Yasin, Kur'ân'ın kalbidir. Onu bir kimse okur ve Allah'tan âhiret saadeti isterse, Allah onu mağfiret buyurur. Yâsin'i ölülerinizin üstüne okuyunuz." (Müsned, V/26) hadis-i şerifinde buyurduğu gibi vefat etmiş bir kişinin ruhu için okunabilecek dualardan bir tanesi de Yasindir.

KABİRDE OKUNACAK DUA

Esselâmü aleyküm, yâ Ehle dâr-il kavm-ilmü’minîn! İnnâ İnşâallahü an karîbin biküm lâhikûn der. Sonra, Besmele ile onbir İhlâs ve bir Fâtiha okur. Sonra, Allahümme rabbel-ecsâdilbâliyeh, vel-ızâmin nahire-tilletî harecet mineddünyâ ve hiye bike mü’minetün, edhıl aleyhâ revhan min indike ve selâmen minnî, duâsını okunması önerilir.

KABİRDEN ÖNCE KILINACAK NAMAZ VE KABİRDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Sünnete paralel ziyâret yapmak için abdest alınır. İki rekât namaz kılıp, sevabı ölenin ruhuna gönderilir. Kabristana gidildiğinde, eğer uygunsa kıbleyi arkada bırakıp, ölünün suratına karşı oturup selâm verilir. Ayak tarafında, ayakta durmak eftaldir. Kabre el, yüz sürülmez, öpülmez, mum yakılmaz, çaput bağlanmaz. Kabirde, Bekara suresinin başı ve sonu,Yasîn-i şerif suresi,Tebâreke,Tekâsür, ihlâs-ı şerif ve Fâtiha veya bilinen sûreler okunup ölünün ruhuna armağan edilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal