Kabaklı Milföy Böreği Tarifi

Hep aynı börek tariflerinden sıkıldıysanız ve farklı arayışlar içerisindeyseniz, kabaklı milföy böreği tam size göre. İster çayın yanında ikram edin ister de yoğurtla bilikte akşam yemeği olarak tüketin. İşte kabaklı milföy böreğinin tarifi...

Kabaklı Milföy Böreği Tarifi

Kabaklı Milföy Böreği Tarifi

Hep aynı börek tariflerinden sıkıldıysanız ve farklı arayışlar içerisindeyseniz, kabaklı milföy böreği tam size göre. İster çayın yanında ikram edin ister de yoğurtla bilikte akşam yemeği olarak tüketin. İşte kabaklı milföy böreğinin tarifi...

KABAKLI BÖREK TARİFİ

Gerekli Malzemeler:

- 1 paket milföy hamuru

- 5 adet kabak

- 1 adet havuç

- 1 adet soğan

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 tutam tuz

- 1 tatlı kaşığı soya sosu

Üstü İçin:

- 1 adet yumurta

- 1 çorba kaşığı ayçekirdeği içi

Yapılışı:

Havuç ve kabakların kabuğunu soyup bir kabın içerisine rendeleyin. Daha sonra soğanları küp küp doğrayıp ekleyin. Tüm malzemeleri kaşıkla harmanladıktan sonra elinizle suyunu sıkıp, başka bir kaba koyun.

Milföy hamurlarının buzu çözüldükten sonra tavayı ocağa alın ve altını orta derecede açın. Tavaya yağı ekleyerek kızmasını sağlayın. Sonrasında hazırladığınız soğanlı karışımı güzelce kavurun. Tuzu ve soya sosunu da ekledikten sonra pişene kadar karıştırın.

Milföy hamurlarını merdaneyla hafif unlayarak kare şeklinde açın. Harcınızı bir köşeye koyup diğer köşeyi harcınızın üzerini kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine böreği dizin. Yumurtanın sarısını çırparak böreğin üzerine sürün. İsteğe göre üzerine çörek otu, susam vb. koyun. 170 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri