İtalyan Usulü Mozzarellalı Pizza Tarifi

İtalya denince ilk akla pizza gelir. Sizde evinizde İtalya’nın en popüler pizzasını yapabilirsiniz. Mozzarellalı ve fesleğenli bu leziz tarife bayılacaksınız! İşte, mozzarellalı pizza tarifi…

İtalyan Usulü Mozzarellalı Pizza Tarifi

Sizin için hazırladığımız bu tarifle İtalya’nın en popüler lezzeti ayağınıza kadar gelecek! İşte, İtalyan usulü mozzarellalı pizza tarifi…

MALZEMELER

Hamuru için;

  • 420 g un
  • 15 g kuru maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • Yarım yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı mısır unu
  • Tuz
  • Ilık su

Sos için;

  • 5 adet domates
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 6 dal taze fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • 4 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 7 top mozzarella peyniri
  • 4 adet çeri domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet orta boy mor soğan
  • Dilimli siyah zeytin
  • 2 dal fesleğen

NASIL YAPILIR?

Unu bir kabın içerisine alın. Toz şeker, tuz ve kuru mayayı ekledikten sonra iyice yoğurun. Un karışımının ortasını çukur şeklinde açın ve süt ve sıvıyağı çukura boşaltın. Ilık suyu yavaşça ekleyerek hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir havlu örtün ve yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamurunuz mayalanırken sosunuzu hazırlamak üzere zeytinyağını bir tavaya boşaltın. Diğer malzemeleri de tavaya ekledikten sonra 15 dakika sos kıvamına gelene kadar pişirin. Suyunu iyice çekmesine dikkat edin bu sosun pizzayı yumuşatmamasını sağlayacaktır. Hamurunuz mayalandığında iki parçaya ayırın ve mısır unu dökerek hamuru merdaneyle açın. Yağladığınız fırın tepsisine hamuru yerleştirin ve sosunuzu hamurun üzerine yaydırın. Pizzanın üzeri için ayırdığınız malzemeleri de ekledikten sonra 180 derecede 15-20 dakika pişirin. Çıkarttığınızda fesleğen yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EN ÇOK OKUNANLAR