İtalya'nın en popüler tatlılarından biri olan zabaglione son zamanlarda ülkemizde de oldukça tüketilen tatlılar arasına girdi. Türk ve İtalyan mutfakları fazlasıyla benziyorlar, bu tarifin bizdeki benzeri bisküvili muhallebi gibi. En büyük farklarından biri fazlasıyla yumurta içeriyor olması. Sizde klasik tatlılardan sıkıldıysanız farklı bir lezzet denemek istiyorsanız bu tarif tam size göre.

MALZEMELER

6 adet yumurta sarısı
90 gr şeker
8-10 adet küçük badem ezmesi kurabiyesi
2-3 adet kedi dili
Süsleme için; çilek veya frambuaz

HAZIRLANIŞI

Derin bir kap içerisinde yumurta sarılarını krema haline gelinceye kadar karıştırınız. Sonrasında şekeri de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Derin bir tencerenin içine su koyup kaynatınız.

Yumurta sarılarını karıştırdığınız kabı tencerenin üstüne oturtup karıştırarak, kabarmasını ve koyulaşmasını bekleyin. Fazla pişirirseniz, yumurta pişip sostan ayrılabilir. Servis kaplarının içine badem ezmesini ve kedi dillerini küçük parçalar şeklinde ilave ediniz. Üzerine sosu döküp çilek veya frambuaz ile süsleyiniz. Ilık veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.