İtalyan Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Makarna soslarını farklı lezzetlerden yapmaya ne dersiniz. Bu sefer İtalyan makarna sosu ile makarnalarınızı renklendirin. İşte makarnanızı renklendirecek sos...

17.07.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 20.07.2020-14:08) İtalyan Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Domates, sarımsak ve zeytinyağı... Domates, zengin vitamin ve mineral içeriğinin ötesinde ona kırmızı rengini veren ve çok güçlü bir antioksidan olan “likopen” maddesi ile öne çıkmaktadır. Likopenin şeker ve kolesterol düşürücü etkilere sahiptir. Genelde sebzeler çok pişirildiklerinde bazı besleyici özelliklerini kaybederler. Bunun istisnası domatestir. Domates pişirildiğinde içindeki likopen daha yüksek oranda açığa çıkar, yani pişmiş domates, salça veya böyle bir sosun likopen seviyesi taze domatese göre 5-10 kat fazladır.

MALZEMELER

  • 1 kg şişede hazır rendelenmiş domates
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 büyük soğan (ufak küpler şeklinde doğranmış)
  • 3-4 diş sarımsak (ince ince kıyılmış)
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 3-4 dal geniş yapraklı fesleğen veya reyhan
  • 5-6 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • Makarna (papardelle, tagliatelle veya linguini gibi yassı makarna tercih sebebidir)
  • Parmesan peyniri

İTALYAN MAKARNA SOSU NASIL YAPILIR?

Sos tenceresine zeytinyağı ve soğan koyarak orta ateşte 2-3 dakika kavurun. Ardından sarımsak ilave edilerek 1 dakika daha kavrulur. Daha sonra salça, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ilave edilerek 2 dakika daha kavurma işlemine devam edin. Rendelenmiş domates ilave ederek önce orta, sonra kısık ateşte toplam 1 saat olacak kadar, sos koyulaşana kadar pişirin. Pişmenin son 5-10 dakikasında kıyılmış fesleğen ilave edilir. Sos pişerken bu arada makarnamızı haşlayabiliriz. Suya bol tuz ve biraz zeytinyağı koymayı unutmayın. Makarnanın cinsine göre 10-15 dakika pişirmek gerekecektir. Makarnayı süzdürmeden önce haşlama suyunun yarım su bardağı kadarını alıp sosa ilave edin. Bu, sosun daha hoş bir kıvam verecektir. Süzdürdüğünüz makarnayı sudan geçirmeyin. Hazırladığınız sosun yarısını doğrudan üzerine boca edip karıştırın.

Tabağa aldığınız makarnanın üzerine ayrıca sos ilave edip rendelenmiş parmesan peyniri koyun. İnce kıyım doğradığınız maydanoz ile süsleyin. Lezzetli İtalyan soslu makarnanız hazır. Afiyet olsun...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal