İtalyan Lezzetini Evinize Getiren Tarif

Birçok insanın İtalyan restoranlarını sevmesinin bir sebebi var. Bu sebep yemeklerde kullanılan aromalı yağdır.

19.11.2018-14:35 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-14:03) İtalyan Lezzetini Evinize Getiren Tarif

Birçok insanın İtalyan restoranlarını sevmesinin bir sebebi var. Bu sebep yemeklerde kullanılan aromalı yağdır. Bu aromalı yağı sarımsak kullanarak kendi evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Bir bıçak arkasıyla 8 diş sarımsak ezin: Sarımsakları kesme tahtası üzerine yerleştirin. Ezmek ve bölmek için bıçağı ile geri itin. Sarımsakları ezerken kabukları kendiliğinden çıkacaktır. Ahşap kesme tahtası kullanmaktan kaçının. Ahşap tahta sarımsak lezzeti emme özelliğine sahiptir.

Sarımsak kabuklarını temizleyin: Ezildikten sonra sarımsak kabukları kolayca çıkar. Kabuğu çöp kutusuna atabilirsiniz. Kabuğun çıkarılması zorsa, sarımsakları biraz daha ezmeniz gerekebilir.

Ezilmiş sarımsak ve 2 fincan (470 ml) zeytinyağını bir kavanoza koyun: Hava geçirmez kapaklı herhangi bir cam kavanoz işinizi görecektir. Kavanoz kapağını kapattıktan sonra, sarımsak ve yağı karıştırmak için birkaç kez sallayın. Zeytinyağınız için tercihinize göre avokado yağı ya da üzüm çekirdeği yağı gibi bir yağ kullanabilirsiniz. Farklı lezzet seçenekleri için başka baharatlar da ilave edebilirsiniz.

Kavanozu buzdolabında 2 ila 5 gün saklayın: Bu, tatların iyice karışması için yeterli zaman sağlar. Yağı taze tutmak için buzdolabındayken kavanozun sıkıca kapatıldığından emin olun. Yağı 2 gün önce kullanmaya çalışırsanız, lezzeti istediğiniz gibi olmayacaktır. Sarımsak yağını da 1 yıla kadar kullanabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal