İstenmeyen Tüyler için Hamam Otu Tozu

İstenmeyen tüyler için hamam otu tozu nasıl kullanılır? Yan etkileri nelerdir? Sizler için tüm detaylarıyla anlattık.

15.06.2020-15:53 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-15:52) İstenmeyen Tüyler için Hamam Otu Tozu

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanabileceğiniz bitkisel ürünler vardır. Geçmişten bu yana kullanılan hamam otu tozu tüylerinizden kurtulmanız mümkün. Ancak bu tozun yan etkilerini ve nasıl kullanılması gerektiğini iyi bilmeniz gerekiyor.

Hamam Otu Tozu Neden Kullanılır?

Hamam otu tozunun tarihi çok eskilere dayanıyor. Osmanlı’da kadınlar istenmeyen tüylerden kurtulmak için bu tozu kullanmıştır. Asıl adı zırnık otu olan hamam otu tozu adını Osmanlı’da kadınların hamamda kullanmasından almıştır. Halk arasında Hürrem otu olarak da bilinir. Çok uzun yıllardır kullanılan bu ot, zamanla toz haline getirilmiş ve kullanım kolaylığı sağlanmıştır. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yetişen hamam otu tozunu her yerde bulmak mümkündür.

Eskiden sadece aktarlarda satılan bu ot, günümüzde internette de satılıyor. Toz haline getirilen ve kokusu azaltılan otu hem kadınlar hem de erkekler tüylerinden kurtulmak için kullanabilir. Kullanım amacı temel olarak tüy dökücü kremlerle aynıdır. Bu otun zamanla tüyleri sararttığı ve seyrelmesine yardımcı olduğu da söyleniyor. Ancak istediğiniz azalmanın olması için kokusunu gidermek adına kimyasal karışım uygulanan tozları kullanmamanız gerekiyor.

Hamam Otu Tozu Nasıl Kullanılmalı?

İstenmeyen tüyler için hamam otu tozu kullanırken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bu tozu doğal haliyle satın aldığınızda cilde zarar vermez. Ancak kimyasal karışımlar cildinizi tahriş edebilir. Özellikle bikini bölgesinde kullanmak istiyorsanız doğal hamam otu tozu almanız gerekiyor.

• Hamam otu tozu kullanmak için uygulayacağınız bölgeleri dikkate alarak miktarını ayarlayın.

• Bir kaba tozu boşaltın ve su ekleyerek macun kıvamını gelmesini sağlayın. Sıvı olmaması gerektiği için suyu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını kontrol edebilirsiniz.

• Tüylerden kurtulmak istediğiniz bölgeye tüy dökücü kremlerin içinde bulabileceğiniz çubuk yardımı ile uygulayın. Elinizle uygulamanız parmaklarınıza zarar verebilir.

• Tüylerin dökülmesi için yeterli süre 4-5 dakikadır. Bu süreye çok dikkat etmeniz gerektiği için dakikaları hesaplamanız gerekiyor. Cildinizde fazla kalması halinde teniniz tahriş olabilir.

• Bekleme süresi dolduktan sonra yumuşak bir lifle tüyleri aşağı doğru iterek temizleyebilirsiniz. Teninize fazla bastırmadan yumuşak hamleler yapmanız gerekiyor.

• Hamam otu tozunun kokusu ağır ve kötüdür. Teninizde bu kokunun kalmaması için tüyleri temizledikten sonra sabunlamaya özen gösterin.

Hamam Otu Tozu Zararlı Mı?

İstenmeyen tüyler için hamam otu tozu kullanabilirsiniz ancak bu tozun yan etkileri olduğunu bilmeniz ve dikkatli olmanız gerekiyor. İçindeki maddeler, teninizde uzun süre kaldığında tahriş olmasına hatta yara oluşmasına sebep olabilir. Ağır ve keskin bir kokusu olduğu için koku, midenizi rahatsız edebilir. Uzun süre bu kokuya maruz kaldığınızda mide bulantısı, baş dönmesi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Yan etkileri arasında ishal, solunum yolu enfeksiyonu, karın ağrısı gibi sağlık sorunları da vardır. Bu sorunlardan birini yaşamanız durumunda kullanmayı bırakmanız gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal