Islak Hamburger Tarifi

Islak hamburger sokak lezzetlerinden biridir ve en sevilenlerde yerini almıştır. Peki, evde nasıl ıslak hamburger yapılır?

14.11.2019-15:50 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-10:10) Islak Hamburger Tarifi

Tek oturuşta dört, beş tane yenen ıslak hamburgeri hazırlarken köftesini fazla yoğurmamalısınız. 0 - 4 derece aralığı içinde dondurmadan buzdolabında dinlendirmeye almalısınız. Etin protein bileşimini bozmamak adına bu ısı aralığına ciddi bir anlamda dikkat etmelisiniz. Islak hamburgerin köftesini hazırlarken baharat dengesine de dikkat etmeli ve köfteyi ızgarada çok fazla pişirmemeye dikkat etmelisiniz. Köftenin hafif sulu bir şekilde kalmasına da özen göstermelisiniz.

ISLAK HAMBURGER MALZEMELERİ NELERDİR?

-4 adet hamburger ekmeği

-200 gram dana döş eti

-1 çay kaşığı tuz

-1 adet orta boy kuru soğan 

-1 diş sarımsak 

-2 yemek kaşığı galeta unu

-1 adet yumurta

-¼ çay kaşığı kimyon (arzuya göre)

-½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

ISLAK HAMBURGERİN SOSU İÇİN NE GEREKLİ?

-2 diş sarımsak

-¼ çay kaşığı karabiber

-3 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 tatlı kaşığı domates salçası

-4 adet orta boy domates (etli ve sulu)

-2 yemek kaşığı ketçap (arzuya göre)

-½ çay kaşığı tuz

ISLAK HAMBURGER NASIL YAPILIR?

Islak hamburgerin domates sosunun hazırlanması için uç bölümlerini alıp ortadan ikiye olacak şekilde ayırmış olduğunuz domatesleri rendenin ince bölümü ile iyice rendeleyin. Sarımsakları küçük küpler biçiminde kesin ya da rendeleyin. Zeytinyağını geniş bir tavaya döküp kızdırma işlemine başlayın. Ardından sarımsakları ekleyin ve çevirin. Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve orta ateşte iyice kavurun. Ketçap ve domates salçası ile kıvamını ayarlayın. Tuz ve biber ile tat verin. Suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Hamburgerin köftesini hazırlamak için kuru soğan ve sarımsakları rendenin ince kısmı ile rendeleyin.

Cam kap içine hafif yağlı dana döş etini bırakın. Rendelenmiş olan kuru soğan - sarımsak, galeta unu, yumurta, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve isteğe göre ilave edilecek olan kimyon ile güzel bir şekilde harmanlayın. Özleşip toparlanan köfte harcını dört eş parçaya göz kararınca bölün. Köfteyi avuç içinizde döndürün ve hamburger köftesi biçimine getirin. Orta tarafına hafif bir şekilde bastırın, çukurlar oluşturun. Hazırlanan köfteleri önceden kızdırmış olduğunuz yanmaz ve yapışmaz tabanlı, döküm tabanlı tava içerisinde ters yüz ederek kızartma işlemine başlayın.

Fırında kısa bir süre ısıtılmış olan hamburger ekmeklerini suyunu çeken domates sosuna batırın ve ardından da çıkartın. Ekmeklerin sosu çekmesi bu noktada çok önemli. Orta kısımlara da kızarmış köfteleri yerleştiriniz. Köftelerin kızardığı tavaya üzerini ıslatmış olduğunuz yağlı kağıdı yerleştirin ve hamburgerleri de üstüne yerleştirin. Kapağı kapalı bir tava ile kısık ateşte 5 dakika süresince pişirin ve sıcak bir şekilde serviste bulunun. Afiyet olsun...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal