İrmikli Muhallebi Tatlısı Tarifi

Muhallebili tatlıları çoğumuz severiz. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen muhallebili tatlılar hafif olmaları sebebiyle de tercih sebebi. Peki muhallebiye irmik eklemeye ne dersiniz?

İrmikli Muhallebi Tatlısı Tarifi

İrmikli Muhallebi Tatlısı

Muhallebili tatlıları çoğumuz severiz. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen muhallebili tatlılar hafif olmaları sebebiyle de tercih sebebi. Peki muhallebiye irmik eklemeye ne dersiniz? İşte tarifimiz...

Hem pratik hem de çok lezzetli olan muhallebili irmik tatlısını yemeklerden sonra severek tüketeceksiniz.

İRMİKLİ MUHALLEBİ TARİFİ

Gerekli malzemeler:

- 4 su bardağı süt

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı irmik

- 2 paket vanilya

- 1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

Yapılışı:

- Derin bir tencereye süt ve toz şekeri alıp, şeker eriyene kadar karıştırın. Ardından irmiği ekleyerek, pişene kadar karıştırmayı sürdürün.

- Koyu kıvamlı bir hal almaya başladıktan sonra ocaktan alın. Üzerine vanilyayı ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın.

- Soğumasını beklemeden tatlıyı istediğiniz kaselere ya da kare tepsiye döküp, biraz soğuduktan sonra dolaba koyun.

- Soğuduğundan dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.


Yorum Yaz

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR