İpek Kirpik Taktırmanın Zararları Nelerdir? İpek Kirpik Taktırırken Bunlara Dikkat

İpek kirpik taktırmak, gür ve uzun kirpiklere kavuşmak isteyenlerin başvurduğu bir geçici kirpik uzatma yöntemidir. Kirpiğe yabancı bir yapışkanın sürülmesi yöntemiyle yapılması nedeniyle kirpiklere bazı zararları vardır. Peki o zararlar nelerdir gelin birlikte bakalım.

25.07.2019-15:39 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-15:39) İpek Kirpik Taktırmanın Zararları Nelerdir? İpek Kirpik Taktırırken Bunlara Dikkat

İpek kirpik taktirma işlemi, kişinin kendi kirpiklerine yakın olan yerlere saf ipekten üretilen ipek kirpiklerin tek tek yapıştırılması ile 1,5-2 saat gibi bir zaman zarfında gerçekleştirilir. İpek kirpikler maalesef 1-2 ay gibi kısa ömürlüdür ve ipek kirpik taktrmanın pek çok sakıncası ve zararı vardır.

İŞTE İPEK KİRPİĞİN ZARARLARI  

1- İpek kirpiğin en sık bilinen zararı, kişinin kendi mevcut kirpiklerinin dökülmesine neden olmasdır. Özellikle ipek kirpik uygulamasında kullanılan yapıştırıcının kalitesiz olması, kendi kirpikleriniz de zarar görecek ve ipek kirpiğin ömrü bitip dökülme süreci başladığında, ipek kirpiklerle birlikte kendi kirpikleriniz de dökülecektir.

2- Kirpikler ipek de olsa suni yapıda olduğu için, göz kapağınızda kirpiğin ağırlığını hissedeceksiniz ki, bu durum sizi bir hayli rahatsız edecektir.

3- İpek kirpik taktıranların en sık muzdarip oldukları durum, ipek kirpik yaptırırken kullanılan yapıştırıcının ciltte alerjiye sebep olup, kişinin gözlerinde kızarıklık, yanma ve batma gibi semptomlara neden olabilmesidir.

4- İpek kirpik yaptırdığınız ilk günler kirpikler muazzam görünür ancak 2-3 gün sonra ipek kirpiklerde yamulma başlar ve kirpikler yamuk yumuk bir hal alır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal