İntihara Meyilli Birini Nasıl Anlarsınız?

İntihar çok önceki yıllardan bu yana insanların dikkat radarına giren mühim ve üzerine düşünülüp zaman harcanılan konulardan biridir. Peki etrafınızda intihara meyilli biri varsa bunu nasıl anlarsınız.

19.11.2019-12:11 - (Son Güncelleme: 19.11.2019-11:45)

Çevremizde bu duruma yakın birinin olup olmadığını nasıl anlarız? İntihar çok önceki yıllardan bu yana insanların dikkat radarına giren mühim ve üzerine düşünülüp zaman harcanılan konulardan biridir. Peki etrafınızda intihara meyilli biri varsa bunu nasıl anlarsınız.

İNTİHARA MEYİL BELİRTİLERİ

Günümüzde intihar oranlarının en çok yaşandığı yaş ortalaması 18- 24 yaşlar arasındadır. Kadınlar erkeklere göre 4 kat daha fazla intihar girişiminde bulunur ancak ölümle sonuçlanan intihar vakalarında erkeklerde 4 kat yüksektir. Bu konuda ilk olarak bilinmesi gereken intihar bir yardım çığlığıdır, bir sesleniştir. Üstesinden gelinemeyen duyguları düzenlemek, katlanılamayan duygu ve düşüncelere son verilmek için tek çözüm yolu intihar olduğu düşünülür. 

SEVİLMEK İSTERLER

İntihar teşebbüsünde bulunan insanların büyük çoğunluğu bu teşebbüsü ölmek düşüncesiyle yapmazlar. Kendilerini sevdirmek, ilgi boşluğunu kapatmak, affedilmek ya da başka duygu ve düşünceleri içinde barındıran nedenlerden yapabilirler. İntihar eden insanlar çoğunlukla hayatı sonlandırmak için değil, sahip oldukları hayatı yaşamı istemeyerek reddederler.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal