İnsanlar Neden Sirkleri Sever?

Rengarenk ve yaşam dolu sirklere gitmeye bayılırız. Eğer yakınımıza bir sirk geldiyse merak ederiz. Peki, sirkleri bizlere bu kadar çekici kılan nedir?

29.09.2019-13:51 - (Son Güncelleme: 29.09.2019-13:49)

Sirkleri hemen hemen herkes çok sever. Ancak tek sebebi renkli ve eğlenceli olması mıdır? Yoksa genetik bir özlem midir?

 İNSANLAR NEDEN SİRKLERİ SEVER?

 Düalite içerisinde hayat bulan insan için hem düzen ararken hem de bu düzenden sıkılması ise kaçınılmazdır. Evet avcı toplayıcı toplumların şuankinden çok daha eğlenceli yaşamları olmasa da belirsizlik daha fazla söz konusuydu. Çıkılan avda ne ile karşılaşılacağı, yemek bulup bulamayacakları, nereye göç edecekleri ve orada ne kadar kalacakları benzeri daha belirsiz bir yaşam yaşanıyordu. Şimdilerde her manada daha fazla çeşitlilik ve tetikleyen olduğu mutlak. Ancak yerleşik yaşamın getirdiği her şeyi düzene sokma, tanımlama bir nokta da sıkıcılığı getirmiştir. Belki de sirkler bize atalarımızdan gelen göçebe yaşamını hatırlatıyor ya da şuanda hayatın tek düzeliğini unutturuyor. Aşırı hareketler sergileyen cambazlar, akrobatlar, bir bütünlük ve hususun olmadığı performansların hepsi basitçe bir sıkıntıyı yok ediyor belki de. Bu sirkler duygulardan oldukça korku heyecan, merak, kaygı, gerilim benzeri beynin en ilkel bölümünde doğan hisleri harekete geçiriyor olabilir.

 Son Dakika Kadın Haberleri İçin Sayfayı Aşağı Kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal