İnsanlar İkiye Ayrılır! Siz Generalist misiniz Yoksa Polimat mısınız?

İnsanlar ikiye ayrılır. Bazı insanlar generalist bazıları ise polimattır. Peki, siz hangi gruba aitsiniz. İşte, anlamlarını öğrenip avantajlarını anlamak için kelimelerin tanımını yaptık.

28.10.2019-16:32 - (Son Güncelleme: 28.10.2019-16:24)

Aralarındaki fark tek işe odaklanan mı yoksa çoklu çalışabilen mi şeklinde ayrılan ve bazı alanlarda bir diğerinden daha avantajlı olan bu iki kavrama dikkat etmelisiniz.

GENERALİST VE POLİMAT NEDİR?

Generalistler tek bir hususta tam donanımlı bir biçimde bilgi sahibi olanlara denir. Polimatlar ise aynı zamanda birçok alanda bilgi sahibi olan insanlardır. Generalist olmak, yalnızca belirli bir alanı öğrenmeye ve anlamaya odaklandıklarından olağanlığı ve etkisizliğe giden bir yöntem şeklinde kabul edilir. Düşünülenin tersine, polimatların daha başarılı olduğu kabul edilir. Polimatlar çoklu alanlarda usta şekilde kabul edilir. Araştırmaları, bilgi alanını bir bütün şeklinde tekrardan biçimlendirir veya ilerletir. Türlü alanlarda çeşitli yetenekler üstüne çalışırlar ve daha sonra nadir düşünceler ve keşfedilecek yeni alanlar bulmak için tamamını bir araya getirirler.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal