İngilizler Çaya Neden Süt Koyuyor ?

İngiltere' de en bilinen kültürlerinde biri beş çayı partileridir. Peki, İngilizler neden çaya süt koyuyorlar? Beş çayı partilerinin anlamı nedir? Sütlü çay nasıl yapılır? Sütlü çay hakkında merak edilenlerin cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz...

05.06.2020-17:48 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-17:52) İngilizler Çaya Neden Süt Koyuyor ?

Türk çayından oldukça farklı olan İngiliz çayı Dünya üzerinde çok tercih ediliyor. İngiliz çayı hakkında detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Beş Çayı Partilerinin Tarihi Neye Dayanıyor?

1800'lü yıllarda Kraliçe Victoria sadece 2 öğün yemek yiyordu ve bu iki öğünün arası epey uzundu. Yedinci Bedford düşesi Anna, diyabet hastası olduğu için bu uzun aralarda kan şekerinin oynaması yüzünden kendisini kötü hissedip bayılırdı. Bu yüzden saat 5 gibi odasına çay ve atıştırmalık yiyecekler getirilirdi. Bu alışkanlık zamanla 1800'lü yıllardan günümüze kadar uzandı.

İngilizler Çaya Neden Süt Koyuyorlar?

Çaya süt katılmasının sebebi çayın içinde bulunan teini ve asiditeyi azaltmak İngilizler tarafından keşfedilen bu sütlü çay günümüze kadar ulaşmış durumda. Ayrıca İngilizler porselenlere çok önem veriyor. 1800'lü yıllarda porselenlerde kalıntı kalmaması amacıyla çaylarına süt koydukları da edinilen bilgiler arasında.

Sütlü Çay Nasıl Yapılır? 

Malzemeler:

  • Siyah çay
  • Yarım bardak süt

NASIL YAPILIR?

Demliğinizin içinin sıcak olmasına dikkat edin. Siyah çay yapraklarını demliğe koyup üstüne de kaynar suyu yavaşça dökebilirsiniz. Ortalama 5 dakikalık bir demleme süresi yeterli olur. Çayınızın demlendikten sonra bir bardağa koyun. Üzerine sütü ekleyerek servise hazır hale getirin. Yaz aylarında bu çayı soğukta deneyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal