İndirime Giren Makyaj Malzemesinin Arkasındaki Gerçek!

Makyaj malzemesi indirime girdiğinde sevinir ve hemen almak için uğraşırız. Ancak uzmanlar bu durumun dezavantajlı bir yönünden bahsetti.

15.11.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 15.11.2019-10:37)

Dr. Ecz. İsmail Aslan, makyaj malzemelerinin son kullanım tarihine dikkat edilmesi gerektiği ve büyük indirimlerin arkasındaki gerçeği fark etmek gerektiğini belirtti.

MAKYAJ MALZEMESİNİN ÖMRÜ NE KADARDIR?

Özellikle internet alışverişlerde etkin bir biçimde kullanılması sebebiyle zaman zaman büyük çaplı indirimler olduğunun altını çizen Dr. Aslan, "İndirimler güzel fakat her indirimli ürünü fırsat bilerek tüketmemek gerek. Çünkü raf ömrü yaklaşan ürünlerde bu tarz indirimler olabilir. Buna oldukça dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu. Kozmetik malzemelerin açıldıktan sonra 6 ay boyunca kullanılabileceğine dair üstlerinde ibareler bulunduğuna da dikkati çeken Dr. Aslan, kapağı açılan malzemelerin havayla temasını mümkün olduğunca kısıtlamak gerektiğini, malzemenin havayla uzun zamna temas etmesiyle beraber içeriğine karışacak mikroorganizmaların yarardan çok ürünü hasarlı duruma dönüştüreceğini kaydetti.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal