İncir Kabuğu Yenir mi?

Sağlık üzerinde sayısız faydaya sahip olan incirin faydalarını sizin için derledik. İncirin faydaları nelerdir? İncir kabuğu ile yenir mi? İncir ve badem birlikte yenilirse ne olur? İşte tüm detaylar...

27.07.2019-13:40 - (Son Güncelleme: 09.02.2022-14:25)

İçerisinde barındırdığı kalsiyum, potasyum, demir, B1, B2, B6 ve C vitaminleri ile lif açısından zengin incir, yüksek antioksidan kapasitesine sahip bir meyve. Sağlık üzerinde sayısız faydaya sahip incir düşük kalorili olsa da karbonhidrat miktarı açısından oldukça zengin. Peki, incir kabuğu yenir mi? İncir kabuğunun faydaları neler? 

Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Uzunoğlu, gün içinde tüketeceğiniz 2 tane incirin günlük bir porsiyon meyve ihtiyacınızı karşıladığını ifade ederek, ''Ancak unutulmamalı ki incir düşük kalorili olsa da yüksek miktarda karbonhidrat içeriyor. Bu nedenle diyabet hastalarının kan şekerini kontrol altında tutmaları için 1 ila 2 adet incirin yanında 2 adet ceviz veya 10 adet çiğ badem tüketmeleri çok önemli'' açıklamalarına yer verdi.

VİTAMİN VE LİF ZENGİNİ

- Potasyum, demir, kalsiyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile lif bakımından zengin olan incir, antioksidan açısından da oldukça zengin. Sağlık üzerinde son derece öneme sahip olan incir aynı zamanda düşük kalorili bir meyve. Bir adet incir yalnızca 30 kalori barındırıyor. 


- Yapılan araştırmalara göre incir öğrenmeyi ve hafızayı güçlendiriyor.

- Suyun az içildiği durumlarda ve yeterli lif tüketiminin sağlanamaması durumunda kabızlık yaşanabiliyor. Uzunoğlu, incirin lifli yapısı ile kabızlık gibi sindirim sistemi sorunlarının çözümünde etkili olduğunu ifade ederek, ''İncirle birlikte 1-2 bardak su tüketmek bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesine katkı sağlıyor'' açıklamasında bulundu.

- İncir, zengin besin yapısıyla vücuttaki kanserli hücre oluşumunu engelleyen yüksek antioksidan kapasitesine sahip. Özellikle rengi daha koyu tonlarda olan incirler bu fitokimyasallar açısından çok daha zenginler.

- İçeriğinde yer alan C vitamini, cilde elastikiyet sağlayan ve ciltte yaşlanma karşıtı kolajen üretimi açısından da destekliyor. Bu şekilde cilt, elastikiyetini ve pürüzsüzlüğünü koruyor.

- Kalsiyum, kemik yapısını meydana getiren önemli minerallerden biri. Kalsiyum açısından zenginliğe sahip olan incir, kemik sağlığını destekliyor ve osteoporoz riskini azaltmada önemli yere sahip oluyor.

KURU İNCİR KAN ŞEKERİNİ YÜKSELTİR Mİ?


İnciri tüketirken kuru veya taze olarak tüketebilirsiniz. Ancak unutmamak gerekir ki kurutulan incirin glisemik yükü artıyor, kan şekerinde ani dalgalanmalar gözlemlenebiliyor. 

İNCİR KABUĞU ANTİOKSİDAN ZENGİNİ

İncir kabuğuyla yenir mi? Kabuk kısmı antioksidanlar açısından zengin incir, kanserli hücre oluşumunu engelleyebiliyor. Yaşlanma karşıtı etki yaratan incir bileşenleri cilt yapısını güçlendirici etkiye sahip. Ancak inciri kabuğu ile tüketirken iyi yıkamaya özen gösterin.

STRESİ ÖNLEYEN DOĞAL MUCİZE

Koyu renkli mor incirler oksidatif stresle savaşan bir meyvedir. Oksidatif stresle savaşan polifenoller incirin meyve, kabuk ve yaprak kısmındadır. Bu nedenle inciri iyi biçimde temizleyerek kabuğuyla beraber yerseniz stresle savaşabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal