Özellikle kuzu eti sevenlerdenseniz, incasiye tarifini muhakkak denemelisiniz! Pekmezin ve siyah eriğin verdiği aroma, etin tadını bambaşka bir hale getirecek! İşte incasiye tarifi tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
1 kg parça kuzu eti
20 adet kuru siyah erik
15 adet arpacık soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
5 yemek kaşığı pekmez
2-3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Hazırladığınız kuzu etini tencereye koyun ve kendi suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Ardından üzerine zeytinyağı ve temizlenmiş soğan ekleyip rengi dönene kadar etle beraber pişirin. Suyunu ekleyip kapağını kapatarak, kısık ateşte pişirin. Et yumuşayana kadar (gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz) pişmeye işlemine devam edin. Et yumuşayınca erikleri ilave edin ve 10 dakika da eriklerle pişirin. Ocağı kapatmadan önce pekmez ve tuz ekleyerek karıştırın ve altını kapatın. 5 dakika dinlendirin ve ardından servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!