İlişkiniz Sosyal Medyadan Etkileniyor mu?

Bazı insanlar sosyal medyanın ilişkileri olumsuz yönde etkilediğini düşünse de bazı insanlarsa sosyalleştirdiğine inanıyor. Bir bağımlılık gibi sosyal medyayı sürekli kullanırken ilişkiniz etkileniyor mu? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

06.03.2020-10:53 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-11:29) İlişkiniz Sosyal Medyadan Etkileniyor mu?

İlişkilerini sosyal medyada gözler önün de yaşayan çiftler çok paylaşım yapıp onaylanma ihtiyacı hissediyorlar. Ayrıldıktan sonra ise ayrı yollara gitme evresinde zorluk yaşıyorlar.

SOSYAL MEDYAYI AŞIRI KULLANMAK İLİŞKİYİ ZEDELİYOR

Sosyal medyaya aşırı ilgi duymak, sadece romantik ilişkileri değil; diğer sosyal ve arkadaşlık ilişkilerini de zedeliyor. Sosyal medyadan uzak kalma korkusu ile karşısındaki kişiden uzaklaşan bireyin kurduğu iletişim ağı zayıflıyor.

SOSYAL MEDYA ALDATMAYI KOLAYLAŞTIRABİLİR

Sosyal medya başkaları ile olan iletişimi kolaylaştırıyor. İnternet ve telefonun olduğu her yerde artık birileri ile tanışıyor, 'arkadaş' olabiliyor ve konuşabiliyoruz. Sosyal medya, bu bakımdan aldatmak isteyen bir kişiye bu alanda daha kolay bir zemin hazırlayabilir. Ancak bir insanın aldatmak için sosyal medyaya ihtiyaç duymadığını da göz önünde bulundurmak gerek.

SOSYAL MEDYA PSİKOLOJİMİZİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEYEBİLİR

Sosyal medya zihinsel sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Depresyon ve anksiyete gibi ruh sağlığı sorunları bunlardan yalnızca birkaçı. Partnerinizin depresyon ve kaygıdan muzdarip olduğunu görmek gerçekten çok can sıkıcı bir durum haline gelebilir. Bazen sosyal medya ile gerçeklik arasındaki çizgiler bulanıklaşarak zihinsel sağlık sorunlarına neden olabilirken bu çoğunlukla gençlerde olmak üzere yetişkinler için de bir problem olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal