İlişkilerde Yapılan Hataları Önleyin

Her ilişki karşılıklı emek, sevgi ve anlayış ister. Bu yüzden sağlam bir ilişki için bu özelliklere dikkat etmeniz gerekir. Özellikle empati kurmak sağlam ilişkiler kurabilmek için çok önemlidir. İşte ilişkilerde yapılan hatalar ve bunları yapmamanız için öneriler...

13.08.2020-16:42 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-16:34) İlişkilerde Yapılan Hataları Önleyin

Bir insanla ilişki yürütmek her zaman sanıldığı kadar toz pembe ve kolay değildir. Emek, ilgi alaka ve bol anlayış gerektirir. İki farklı insanın bir arada sorunsuz ve mutlu bir ilişki yaşaması için de iki tarafın da emek vermesi gerekir. Ancak bazı durumlarda fark etmeden yanlışlar yapabilir ve partnerimizi kırabilir ya da onu anlamayabiliriz.

İLİŞKİLERDE SIKLIKLA YAPILAN HATALAR

Eşlerden biri bazen zor ve vurdumduymaz görünürler ama aslında içlerinde durum böyle değildir. Oldukça kırılgan bir yapıya sahip olabilirler. Eşlerinin ise onları kelimeleri ve varlıklarıyla rahat ettirmeleri onların hoşlarına gider.

Bu yüzden sevgilinize veya eşinize her ne kadar basit olsa da iyi şeyler söylemekten kaçınmayın. Mesela 'Her zaman yanımda olduğun için çok teşekkür ederim', 'Seni seviyorum' ya da 2Seninle geçirdiğim zamandan büyük keyif alıyorum' gibi cümleler söyleyebilirsiniz. Sizin için yaptığı şeylere teşekkür edin ve mutlu olduğunuzu bilmesini sağlayın.

Kadınlar, erkeklerin buluşmaya anlaştıkları saatten daha geç gelmelerine sinirlenirler. Böyle durumlarda olay yaratmaktansa ' Nasılsın?' sorusu ile başlangıç yapılabilir.

İlişkilerde birçok şey bizi gün içerisinde sinirlendirebilir ve hepsine fazla tepki verirsek bu sefer ilişki çekilmez bir hal almaya başlar. Sinirlenmeden önce nedenini dinlemelisiniz. Söylemekten pişman olabileceğiniz kelimelerden önce onu dinlemeniz çok daha iyi sağlam adımlarla ilerlemenize yardımcı olacaktır.

PARTNERİNİZİN HER KONUYU DİNLEMEK İSTEMEYEBİLİR

Sizin için arkadaşınızın sevgilisinin onu aldatması büyük bir olay olabilir fakat partnerinize bunu anlattığınızda o an bu konu hakkında konuşmak istemiyor olabilir. Bunu kendi üstünüze alınıp 'Beni dinlemek istemiyor musun?' demek yerine bu konuyu konuşmak isteyip istemediğini sorabilirsiniz. Dinlemek istemediği siz değil, anlattığınız konu olabilir.

İlişkilerin karşılıklı emek ve ilgi alaka ile olabileceğini söylemiştik. Partnerinizle düzenli olarak empati kurun ve ona yardımcı olabileceğiniz zamanları görün. Böyle yapmanız, partnerinize onu önemsediğinizi ve onunla ilgilendiğinizi hissettirmenizi sağlayacaktır. Ama bazı zamanlar yalnız kalmaya ihtiyacı olabileceğini de aklınızdan çıkarmamanız gerekir.

PARTNERİNİZE İLTİFAT EDİN

Ona samimi bir iltifatta bulunun. Görünümü, yetenekleri ve davranışlarıyla ilgili güzel kelimeler söyleyerek kendine güven duymasını sağlayabilirsiniz. Kelimelerinizi seçerken dikkatli olmanız gerekir. En önemlisi iltifatlarınızda dürüst olun. İltifatlar ve güzel şeyler söylerken doğru yer ve doğru zamanda söylediğinizden emin olmanız gerekir. Zamanlama hayati önem taşımaktadır.

Partnerinizin duygularını öngörmeye çalışmak, onun gerçek duygularını görmenize engel olabilir. Bir ilişki içerisindeyken partnerinizin sizinle alakalı nasıl hissettiğini, duygularını tahmin etmeye çalışmayın. Bu hem sizi yorar ve olmayan şeyleri düşünmenize sebep olur hem de partnerinizin kendini ifade etme şansını elinden almış olursunuz. Bırakın o kendi duygularını ifade etsin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal