İlaçsız Adet Geciktirme Yolları

Planlarınızı bozduğu ya da acil bir durum için adetinizi geciktirmeniz gerekiyorsa ilaç yerine bu doğal yöntemleri kullanabilirsiniz. Ancak kullanırken dikkat etmelisiniz.

26.07.2019-14:50 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-14:48) İlaçsız Adet Geciktirme Yolları

Bazı hallerda kadınlar adetlerini geciktirmek isteyebiliyor. Bu yüzden ilaç kullanılsa da daha doğal yollar da var. Özellikle 1 hafta önceden tedbir alacaksanız.

TARÇINI 1 HAFTA ÖNCE KULLANIN

Pek çok kadın tarafından denenen ve hemen hemen aynı neticeyi adet geciktirici tarçın, uzun süren regl dönemini dahi durdurabilir. Çubuk tarçın veya toz tarçın ilave ederek içebilirsiniz, tarçını meyvelere veya yoğurt içine ilave etmek gibi yöntemleri tercih edebilirsiniz. Hormonların dengesini değiştiren ilaçları kullanmak yerine; regl erteleyici olarak tarçın uygun ve sağlıklı bir tercih olabilir. Üstelik adet döneminde yaşanan tatlı krizlerini de tarçın ile bitirebilirsiniz. Yararlı olduğu kadar aşırı şekilde kullanıldığında metabolizmanızı da etkileyecektir. Bu şekilde regl günlerini takip edememe hali de ortaya çıkabilir. Kontrollü biçimde tüketmek iyi fikir olacaktır. Tarçın yiyerek adet gününü ortalama 5 gün kadar geciktirebilirsiniz.

ZENCEFİL VE CİVANPERÇEMİ 1 HAFTA ÖNCEDEN KULLANILMALI

Planlarınızı sorunsuz olması için gün sayıyorsanız ve regl günü de o döneme denk geliyorsa, bir tutam zencefil ve bir tutam civanperçemini bir fincan sıcak su ile demleyin. Regl gününe son 1 hafta kala, bu bitki çayını tüketin. Düzenli olarak tüketitğinizde regl gününü erteleyebilirsiniz.

MAYDANOZ ÇAYI ADET GÜNÜ YAKINSA GECİKTİRİR

Bir tutam maydanozu sapları ile birlikte bir miktar suda kaynatın ve bu suyu regl gününe yakın tarihlerde için kullanın.

UYARI

Uzmanlar, gerekmedikçe regl günü ile oynanmasını yanlış buluyor. Devamlı değişen adet günleri, kadın hormonlarını da etkileyeceğinden, oldukça ciddi hallerde ilaç ve bitkisel geciktirici methodların uygulanmasını öneriyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal