İkiz Gebelik Şansı Neye Bağlı?

Toplumda ikiz gebelik hakkında bilinen en yaygın görüşlerden biri anne ya da baba adayının ikiz olması veya ailede ikiz gebelik görülmesidir. Peki gerçekten öyle mi? İki gebelik şansı neye bağlı?

25.02.2019-16:54 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-16:48) İkiz Gebelik Şansı Neye Bağlı?

Toplumda ikiz gebelik hakkında bilinen en yaygın görüşlerden biri anne ya da baba adayının ikiz olması veya ailede ikiz gebelik görülmesidir. Peki gerçekten öyle mi? İki gebelik şansı neye bağlı? İşte detaylar...

İkiz Gebelik Şansı Nasıl Artar?

Toplum arasında ikiz gebelikle ilgili yaygın olarak bilinen görüşlerden birisi kişinin kendisinin ikiz olması ya da aile fertlerinden birinin ikiz olması ikiz gebelik şansını arttırdığıdır. Bu görüş kısmen doğru sayılabilir. İkizin türüne göre olumlu ya da olumsuz sonuçlanan ikiz gebelikte eğer söz konusu ikizlik, tek yumurta ikizlerine ait ise kişinin kendisinde ya da ailesinde ikiz bulunmasının hiçbir ilgisi yoktur.

Sebebi ise döllenme esnasında tek bir yumurtanın ikiye bölünmesidir. Bu durum tesadüf olarak gerçekleştiği için ikiz gebelik şansında artış olmaz. Ancak çift yumurta ikizlerinde bu durum istisnadır. Bir defada iki adet yumurtanın atılması ve ikisinin de ayrı ayrı döllenmesi genetik olarak aktarılabilir.

İkiz Gebelik Nesil Atlar mı?

İkiz bir kadının kendi hamileliğinde değilde bir nesil atlayarak torunlarında ikiz gebelik şansının daha yüksek olacağı görüşü doğru değildir. Çift yumurta ikizinde erkek, eşinin yumurtlama sayısını etkileyemeyeceğinden aktaramaz. Dolayısıyla ikiz kadın kendisi de ikiz çocuk doğurabilir. İkiz gebelik isteyen kadınlarda yaş, kilo ve folik asit tüketiminin etkili olduğu bilinmektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal