İdeal Çiçek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Güzel kokuları ve renkleriyle çiçekler her insanı mutlu eder. Adeta ruh halimizi bir anda değiştirebilir. Peki İdeal çiçek bakımı nasıl olmalıdır? Detaylar haberimizde...

11.06.2020-11:07 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-10:52) İdeal Çiçek Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yapılan araştırmalara göre çiçekler ruh halimizi düşündüğümüzden daha fazla etkilemektedir. Çiçekli bir ortamda bulunduğunuz andan itibaren kendimizi daha mutlu hissedersiniz. Hissettiğiniz bu mutluluk etkisi ise evrenseldir. Aynı zamanda da duyguların ifade edilmesinin de en saf halini temsil etmektedir.

MUTLULUK KAYNAĞI ÇİÇEKLERİN BAKIM TÜYOLARI

Çiçeğinizi aldığınız gibi vazoya koymamalısınız. İlk olarak suyun içerinde kalacak olan yapraklarını temizlemeniz gerekir. Mümkün olduğu müddetçe vazonuzun boyunun uzun olmasına özen gösterin. Vazonun en az dörtte üçünün su olmasına dikkat etmelisiniz. Çiçeğinizi direkt olarak güneş ışığında bırakmamalısınız.

Çiçeğinizi daha sağlıklı bir şekilde büyümesini istiyorsanız çiçek besinlerini kullanabilirsiniz veya suyun içine bir çay aşığı atacağınız şeker çiçeklerinizin besin ihtiyacını karşılayacaktır. Bununla birlikte vazonuzdaki suya ezilmiş aspirin atarsanız hem sudaki mikroorganizma faaliyetlerini hem de vazodaki bakteri oluşumunu engellemiş olursunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal