Hurmalı Kek Tarifi

Hurma taze ve oldukça lifli bir meyvedir. Keke çok yakışacak ayrıca sağlık katacaktır. İşte, hurmalı kek tarifi...

Hurmalı Kek Tarifi

Uzun süre tok tutan lifli meyve hurma ile hem farklı bir kek yapacaksınız hem de şeker ihtiyacınızı hurmadan alabileceksiniz.

MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 taze hurma

ÜZERİ İÇİN

1 taze hurma (Olgun ve sert olandan)
1 çay bardağı iri kırılmış fındık içi

NASIL YAPILIR?

Bir çırpma kasesinde yumurtaları ve toz şekeri mikserle köpük köpük olana dek çırpın. üstüne sütü ve yağı katıp çırpmayı sürdürün edin. Taze hurmayı farklı bir kaba çatalla ezip püre şekline getirin.
Bir kaba unu, tarçını, kabartma tozunu, vanilyayı ve öteki baharatları beraber eleyerek karıştırın. Yumurtalı karışıma unlu karışımı ve hurma püresini katıp, mikser ile 4-5 dakika çırpın.

Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış baton bir kek kalıbına akıtın. Hurmanın kabuğunu soyup keserek kek hamurunun üstüne koyun. İri kırılmış fındık içlerini de dökün ve önceden ayarlanmış 175 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri