Hurmalı Enerji Topları Tarifi

Canınız tatlı çektiği zaman hemen şekerli ürünlere eliniz gidiyor olabilir. Bu sizi tatmin etse de sağlıklı alternatiflerini tercih etmek sizi mutlu edecektir. Hurmalı tarifler tatlı krizini önlemek için idealdir. Evinizde az malzeme ile hurmalı enerji verici toplar yapabilirsiniz. İşte detaylar…

04.07.2020-10:36 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-10:22) Hurmalı Enerji Topları Tarifi

Hurma oldukça tatlı ve faydalı bir besindir. Gerek yemeklerinizde gerekse de tatlılarınızda şeker yerine kullanabilirsiniz. Bu sayede doğal şeker tüketerek sağlığınıza da yardımcı olursunuz.

MALZELEMELER

  • 8 adet iri hurma
  • 1 orta boy portakal
  • 3 kaşık findık unu

ÜZERİ İÇİN

  • Kakao
  • Kırılmış fındık

HAZIRLANIŞI

İlk olarak portakalın suyunu güzelce sıkıp bir cezvede ısıtın. Ardından hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Hurmaları bir kaseye alarak üzerlerine ısıttığınız portakal suyunu dökün. Bir süre hurmaların portakal suyunu çekerek şişmesini bekleyin. Sonra hurmaları suyuyla birlikte rondoya alın. Üzerine belirtilen ölçüde fındık ununu ilave edin ve iyice karışana kadar rondoda çevirin. Bu karışım homojen bir hale geldikten sonra elinizle top şeklini verin. Dilerseniz bu topları ceviz, fındık, kakao, Hindistan cevizi tozu gibi malzemelerle servis yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal