Hurma Tozu ile Nasıl Zayıflanır?

Besleyici ve doyurucu meyvelerden olan hurma, sağlık açısından da oldukça besleyici bir gıda. Hurmanın hamilelere ve diyet yapanlara önerilmesinin yanı sıra hurma tozunun da kilo vermeye yardımcı bir vitamin olduğu bilinmekte. Peki hurma tozu ile nasıl zayıflanır gelin beraber bakalım.

24.08.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 24.08.2019-13:33) Hurma Tozu ile Nasıl Zayıflanır?

Ülkemizdeki mevsim koşullarına ve toprağına uygun yetiştirilen hurma tozunu diyet yaparken içiniz rahat olarak kullanabilirsiniz. Genellikle Akdeniz Bölgesindeki Antalya'da yetişen hurmayı kurutup elde edebileceğiniz tozu çeşitli tariflerde kullanarak sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.

HURMA TOZUNUN YAPILIŞI

Olgunlaşmamış tazecik hurmanın yıkadıktan sonra kabuklarını soyup güneş alan bir yerde saplarından tutup iplere asılı şekilde kurutun. Havanda dövme ile veya mutfak robotundaki hurmayı toz haline getirin. İstediğiniz yerde hazırladığınz  bu hurma tozunu kullanabilirsiniz.

HURMA TOZUNDAN İÇECEK TARİFİ

Kaynatılmış bir bardak sıcak suyun içine istediğiniz oranda hurma tozu ,ilave edip güzelce karıştırın. Krema kıvamına geldiğinde şeker ilave etmeden sıcak olarak tüketin. Soğuyan kış zamanlarında hem içinizi ısıtacak hem de sağlıklı beslenmek adına hurma tozundan yapılan bu karışımı deneyebilrisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal