Hurma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Hurma sirkesinin faydalarını saymakla bitmezken hamilelik döneminde tüketildiğinde kolay doğum yapmayı sağladığı bilinen özelliklerinin başında geliyor. Evde nasıl hurma sirkesi yaparsınız? Detaylar haberimizde...

13.03.2020-12:24 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-12:19) Hurma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Arabistan’da hurma sirkesi, çok değerli bir içecektir ve vücuda kazandırdığı onca faydası sebebiyle, ‘gençlik iksiri’ olarak ifade edilmektedir. Hurma sirkesini ılık suya ekleyip içmek, iştahınızı kontrolde tutmaya ve açlığı bastırmaya yardım eder. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, hücrelerin hasar görmesine ve kanser hastalığına karşı koruyucudur. Düzenli olarak bu sirkeyi tüketen bireylerin vücutlarında toksin atılımı gerçekleşir. Mide iltihaplanmalarını önler.

HURMA SİRKESİ MALZEMELERİ

  • 1 kg Medine hurması
  • 5 litre soğuk su
  • 11,5 litre sıcak su
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

HURMA SİRKESİ YAPILIŞI

1 kg hurmayı 1,5 litre sıcak su dolu bir kabın içerisine koyun. 1 gece bekletin. Ertesi gün içi 4 litre soğuk su dolu olan kavanozun içerisine bekletilen hurmaları hafif elde ezerek koyun. Ardında 1 çay bardağı maya sirke koyun. Daha sonra 1 çorba kaşığı kaya tuzunu ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırın. Kavanozun kapak kısmını temiz bir tülbentle örtün. 6 hafta kadar bekletin. Suyunu süzdükten sonra cam şişelere doldurun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal